Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
27 C
Chios

Social

«Τι συμβαίνει με την ανακύκλωση στη Χίο;»

Ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας:

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πορεία της ανακύκλωσης στη Χίο το τελευταίο διάστημα θέτει με επιστολή της και αίτημα κατάθεσης εγγράφων  προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Π. Αναγνώστου και τον πρόεδρο της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.  η παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας.

Ζητώντας συγκεκριμένα αντικειμενικά στοιχεία η Χιακή Συμπολιτεία καλεί τη δημοτική αρχή να διαψεύσει τις έντονες φήμες ότι η ανακύκλωση στο δήμο Χίου παρουσιάζει καθοδική πορεία (έως και μηδενισμού της)  τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφεται από το δημοτικό σύμβουλο Δ. Αντωνόγλου:

«Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο  είχαμε ζητήσει τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους η Υπηρεσία Καθαριότητας και η ΔΙΑΝΟΧ για τις ποσότητες των υλικών που έχουν ανακυκλωθεί στη Χίο το τελευταίο διάστημα.

Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας ήταν ασαφής  («πάμε καλά») δεν παρέθετε συγκεκριμένα στοιχεία για το τελευταίο διάστημα και μάλλον συσκότιζε το θέμα παρά διαφώτιζε τους δημότες για το θέμα της ανακύκλωσης.

Επανερχόμαστε και ζητούμε  την παρουσίαση αυτών των στοιχείων, βάσει των τιμολογίων πώλησης των ανακυκλώσιμων υλικών και των τιμολογίων που λαμβάνει η ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, μέσω του ανταποδοτικού τέλους.

Υπενθυμίζουμε ότι για να έχει επιτυχία ένα σύστημα ανακύκλωσης, κλειδί αποτελεί η σωστή και συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών με τη δημοσιοποίηση αξιόπιστων στοιχείων που αποδεικνύουν ότι υπάρχει (ή δεν υπάρχει) πρόοδος σε αυτόν τον τομέα.

Κάθε υπεκφυγή στο θέμα δημιουργεί την εύλογη υπόνοια ότι πράγματα στον τομέα της ανακύκλωσης πηγαίνουν πολύ χειρότερα από όσο πιστεύουμε

Περισσότερα Νέα

Καθάρισαν την Κλειδού και έδωσαν το καλό παράδειγμα (vid)

Μια όμορφη πρωτοβουλία που καλό θα είναι να βρει μιμητές πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής...

Με Κιβωτό, Βασιλόπουλο και έργα τέχνης η Γλυπτική στην Άμμο του Καρφά (vid)

Ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα είχαν παιδιά και γονείς...

Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Φώτης Παπαδόπουλος

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 85 ετών, το απόγευμα του Σαββάτου 08/08/2020...