Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

Θλιβερό ρεκόρ ανεργίας για το Βόρειο Αιγαίο (vid)

Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ καταγράφει στα ποσοστά ανεργίας το Βόρειο Αιγαίο, με την Περιφέρεια μας να είναι δεύτερη πανελλαδικά στην ετήσια αύξηση της ανεργίας για τον Οκτώβριο, μετά την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ οι άνεργοι έφτασαν τον Οκτώβριο του 2020 τα 15.951 άτομα όταν τον περσινό Οκτώβριο  ήταν 14.654,  η ετήσια αύξηση δηλαδή είναι κατά 1.297 άτομα.

Από αυτούς ο αριθμός των μακροχρόνιων ανέργων είναι 7.508 άτομα και οι νέοι άνεργοι 8.443. Για δύσκολη και δυσάρεστη εικόνα έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Χίου Κ.Λίνας, επισημαίνοντας ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες με ανάγκες και  υποχρεώσεις.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το πρόβλημα της ανεργίας γιγαντώνεται και αναμένεται να χειροτερέψει το επόμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν και οι κατάλληλοι μηχανισμοί προκειμένου να ελέγξουν τους εργοδότες και να φροντίσουν για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Περισσότερα Νέα

«Ο Στ.Κάρμαντζης έχει ιστορικό χρέος να μην καταδικάσει τη Χίο σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού» (vid)

Για μεταστροφή της στάσης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, υπέρ της νέας δομής στη Χίο...

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, με ταμειακό υπόλοιπο που ξεπερνά τα 10 εκ.€ (vid)

Την Παρασκευή συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου, τον οποίο θα εισηγηθεί...

Προετοιμασίες σε Γυμνάσια και Λύκεια για την επιστροφή των μαθητών

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου...