Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Θετικοί δυο μαθητές στο ΓΕΛ Βροντάδου, κλείνουν τα τμήματά τους (vid)

Οι γονείς να μην κρατούν τα παιδιά μακριά απο τα σχολεία καλεί ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α.Ευαγγελινός

4 συνολικά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι σήμερα, με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, εφαρμόζοντας τις οδηγίες και  τα πρωτόκολλα.

Έτσι πέρα από το κρούσμα στο Μουσικό Σχολείο, καταγράφεται ακόμα ένα θετικό κρούσμα στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς ενώ την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι νοσούν δυο μαθητές στο Γενικό Λύκειο Βροντάδου. Πρόκειται για αδέρφια,  ένα εκ των οποίων φοιτά στην Α΄ Λυκείου  και ένα στην Γ΄ Λυκείου με αποτέλεσμα στο ΓΕΛ του Βροντάδου τα δύο τμήματα της Α΄ Λυκείου καθώς και τα τμήματα της Γ’ Λυκείου  να πραγματοποιούν μάθημα με τηλεκπαίδευση για τις επόμενες 14 ημέρες.

Όπως δήλωσε ο κ Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλιανός Ευαγγελινός η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  δρα άμεσα εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα  σύμφωνα με τα οποία δεν προβλέπεται για μεμονωμένα περιστατικά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων πάρα μόνο των τμημάτων. Αναφορικά με τη διενέργεια προληπτικών τεστ απάντησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να επισκέπτεται σχολεία, διευκρινίζοντας ότι παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να κλείνουν ραντεβού για τεστ μέσα από την ειδική πλατφόρμα ενώ   γονείς και μαθητές  μπορούν να κάνουν τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Πλατεία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο στην περίπτωση του Μουσικού Σχολείου όσο και στην Καλλιμασιά προσφέρθηκαν ιδιώτες γιατροί με δικά τους έξοδα  και πραγματοποίησαν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε κάθε περίπτωση ο κ.Ευαγγγελινός συνέστησε ψυχραιμία, καλώντας τους γονείς να μην κρατούν τα παιδιά μακριά από τα σχολεία.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...