Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
26 C
Chios

Social

Θετική η δημοτική αρχή Κάρμαντζη στο «πάγωμα» των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις (Ηχητικό)

Το νομικό πλαίσιο το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο και τις λεπτομέρειες για τη μείωση ή το «πάγωμα»  των δημοτικών τελών αναμένει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος δήλωσε ότι στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ώστε να κατατεθεί σχετικό αίτημα στο Υπ. Εσωτερικών.

«Είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν λειτουργούν να μην καταβάλουν ανταποδοτικά τέλη» ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου σχολιάζοντας το σχετικό αίτημα της ΟΕΒΕ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει κεντρικά να υπάρξει πρόβλεψη για αυτό.

Ερωτώμενος για το εάν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πάγωμα ή μείωσης των ανταποδοτικών τελών και για τους δημότες, ο κ.Κάρμαντζης απάντησε ότι είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν δυσκολίες από την πλευρά των δημοτών να πληρώσουν λογαριασμούς και είναι ένα από τα ζητήματα που προβληματίζει όλους, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια απόφαση ή σκέψη.

Τέλος, για τα μισθώματα των δημοτικών ακινήτων ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ήταν ο πρώτος που εισηγήθηκε όχι τη μείωση αλλά τη  μη καταβολή τους, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις.

Περισσότερα Νέα

«Ο κορονοϊός είναι εδώ και εμείς δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο» (vid)

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας...

Έτοιμες οι μελέτες για την ανάπλαση του REX (vid)

Ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και οδεύει προς υλοποίηση το έργο που αφορά την ανάπλαση του...

Ανάβουν το Σάββατο τα φανάρια στο Α΄τμήμα του Περιφερειακού (vid)

Το Σάββατο αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τα φανάρια του Α’ τμήματος του Περιφερειακού δρόμου...