Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
25 C
Chios

Social

«Θα ξανακατέβω σίγουρα στη Χίο στις επόμενες εκλογές – Στόχος να είναι λυμένα όσα έγραφα στο προεκλογικό φυλλάδιο του 2020» (vid)

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε πως στις επόμενες εκλογές, το 2023 θεωρητικά, θα ξανακατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στη Χίο, έχοντας λυμένα ζητήματα όπως το αεροδρόμιο, το δικαστικό, η μαρίνα και το Κόρης Γεφύρι.

Όπως ανέφερε δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτεί να κατεβεί πουθενά αλλού εκτός από τη Χίο και ότι επιθυμεί να κριθεί από το μόνο σώμα που μπορεί να τον κρίνει ουσιαστικά, αυτό των ψηφοφόρων της Χίου.

Για τα έργα ανέφερε συγκεκριμένα:

Για το αεροδρόμιο: «Θέλω στο επόμενο προεκλογικό μου φυλλάδιο να μην υπάρχει η λέξη αεροδρόμιο. Τελείωσε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το πιο δύσκολο σημείο για το νέο έργο, τελείωσε.  Κατοχυρώθηκαν οι τελικές μελέτες. Μέσα στη χρονιά έχουμε την τελική μελέτη για το διάδρομο και την τελική μελέτη για το νέο κτίριο.  Γιατί στον αρχικό σχεδιασμό το νέο κτίριο ήταν εκτός. Και τα δύο θέλω μέσα στο 2020 να προκηρυχθεί το τελικό έργο. Δηλαδή να δούμε την μπουλντόζα.  Έχουμε φτάσει στο να μπει η μπουλντόζα. Στις εκλογές του ’23 το αεροδρόμιο θα λειτουργεί».

Για το δικαστικό μέγαρο: «Μέσα στο μήνα επαναπροκηρύσσεται το έργο.  Υπήρχαν τεράστια ιδιοκτησιακά θέματα για το δικαστικό μέγαρο, τα λύσαμε.

Επίσης χρηματοδοτήσαμε προσωρινές επισκευές στο παλιό δικαστικό, θέλω να πω ότι για το νέο δικαστικό μέγαρο την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει η Ανθίππη η Ζαννάρα και όλος ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι απαράδεκτο αυτό το δικαστικό μέγαρο που έχουμε και είναι σημαντικό να έχει τελειώσει και αυτό».

Για τη Μαρίνα: «Η μαρίνα ευτυχώς, δόξα τω Θεώ, είναι ιδιωτικό έργο και έχει ήδη τελειώσει η κατοχύρωσή της και είναι ένα θέμα που το είχα παρακολουθήσει από πολύ κοντά και χαίρομαι που υπήρξε τελικά προσφορά η οποία πληρούσε τις τεχνικές προϋποθέσεις και τις οικονομικές φυσικά και έγινε δεκτή».

Για το λιμάνι της Χίου: «Είναι ένα θέμα το οποίο εκκρεμεί σε τοπικό επίπεδο, δεν έχει ωριμάσει σε τοπικό επίπεδο για να φτάσει για κυβερνητική στήριξη και χρηματοδότηση, άρα είναι ένα σχέδιο που περιμένουμε».

Για το Κόρης Γεφύρι: Υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση, τελειώνει η μελέτη για το κατά πόσο υπάρχουν προβλήματα στατικότητας. Και αυτό μας πήγε πάρα πολύ πίσω και είναι ένα θέμα που επίσης πρέπει να λήξει. Τελειώνει ο έλεγχος ότι δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα στη μέχρι τώρα κατασκευή για να ολοκληρωθεί.

Όλα αυτά τελειώνουν μέσα στο 2020.  Στόχος μου είναι στο επόμενο φυλλάδιο του 2023 να μην επαναλάβω αυτά που έγραψα το 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκανε και το 2020».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το νησιωτικό ΦΠΑ λέγοντας: «Είχα πει όμως και τότε και νομίζω ότι αυτή τη δήλωσή μου μπορείτε να τη βρείτε, ότι το νησιωτικό ΦΠΑ είναι μια παρέκκλιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που είχε κερδίσει η χώρα μας προ δεκαετιών. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προ διαπραγμάτευσης, προ δημοψηφίσματος, αυτά τα έχω καταθέσει, ο Τσίπρας όταν έκανε τον ήρωα και έλεγε ότι εγώ δεν δέχομαι τίποτα και είχε στείλει μια επιστολή στην επιτροπή το Μάιο του ’15 με μια ελάχιστη αντιπρόταση της Ελλάδος στις απαιτήσεις τότε των δανειστών, σε αυτά που έδινε ήταν η κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ.  Η επιστολή Τσίπρα υπάρχει, έχει δημοσιευτεί».

Περισσότερα Νέα

Συνάντηση Κάρμαντζη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας συνάντηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη  με τον Πρόεδρο της...

Σύλληψη αλλοδαπού με 250 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα προχώρησαν την Κυριακή...

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ανήλικου – Δυο φορτηγά εμπλέκονται στο περιστατικό

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Χίου για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα τη Δευτέρα...