Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

«Τεστ στους μαθητές και κλείσιμο σχολείων μέχρι τα αποτελέσματα» (vid)

Ζητά η Ένωση Γονέων

Στην ανάγκη να καταστεί ευέλικτη η διαδικασία διαχείρισης κρουσμάτων στα σχολεία, μετά και τα τελευταία κρούσματα σε διάφορα σχολεία του νησιού επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χίου, Μιχάλης Πουλάδας.

Η Ένωση Γονέων ζητά τη διενέργεια μοριακών τεστ στους μαθητές της τάξης στην οποία εμφανίζεται θετικό κρούσμα κορονοϊού και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματά τους, να αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων, μιας και, όπως ανέφερε ο κ.Πουλάδας, υπάρχουν περιπτώσεις που μαθητές θετικοί στον κορονοϊό έχουν αδέρφια σε άλλες τάξεις του σχολείου.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Ένωση Γονέων ζητά παρέμβαση των τοπικών αρχών προκειμένου να διασφαλιστούν δωρεάν μοριακά τεστ προκειμένου να αποφεύγονται μεγάλα έξοδα που δημιουργούνται σε οικογένειες που υποβάλλονται σε αυτά.

Τέλος, ο κ.Πουλάδας κάλεσε τους γονείς να ενημερώνουν τις Διευθύνσεις έγκαιρα σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ενώ ζήτησε τη διενέργεια rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους χώρους των σχολείων και όχι στην πλατεία, όπως έλαβαν χώρα το πρωί της Δευτέρας.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...