Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
29.9 C
Chios

Social

TEENS: Εγκαίνια Εργαστηρίου Ασφαλούς Πρόσδεσης Πλοίων

Την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023, στον αύλειο χώρο του εν Χίῳ Προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» (TEENS), έλαβαν χώρα, στα πλαίσια της τελετής έναρξης του νέου σχολικού έτους 2023–2024, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρρών, Οινουσσών και Καρδαμύλων κ.κ. Μάρκου, τα εγκαίνια Εργαστηρίου Ασφαλούς Πρόσδεσης Πλοίων (Ship Safe Mooring Workshop),  το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι μαθητές και μαθήτριες ν’ αποκτήσουν κατανόηση των βασικών αρχών της διαδικασίας πρόσδεσης και απόδεσης πλοίων και να πληροφορηθούν τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν από πιθανά λάθη χειρισμών κατά τις αντίστοιχες λειτουργίες.

Το Εργαστήριο προορίζεται για θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα πρόσδεσης και απόδεσης υπό διαφορετικές συνθήκες, θεωρητική και πρακτική μελέτη διατάξεων πρόσδεσης και ασφαλούς πλαγιοδέτησης πλοίου, όπως και συντήρησης εξοπλισμού πρόσδεσης, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Η δημιουργία του Εργαστήριου αποσκοπεί βασικά στην τόνωση του αισθήματος ασφαλείας που πρέπει να διέπει τις κινήσεις και λειτουργίες στα πλοία και να εκπαιδεύει τους μαθητές/μαθήτριες του Λυκείου στο χειρισμό των ανάλογων καθηκόντων τους.

Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου αποτελεί ευγενική χορηγία της εταιρείας Δ. Κορωνάκης ΑΕ.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρώην Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Βουλευτής Χίου κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ο πρώην Υπουργός Στρατηγός  κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι των Δημοτικών, Περιφερειακών και τοπικών Αρχών και λοιποί εκλεκτοί προσκεκλημένοι της ναυτιλιακής βιομηχανίας, γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες – και, φυσικά, ο οικοδεσπότης Καπτα Παναγιώτης Ν. Τσάκος.

Περισσότερα Νέα

Γιορτή αγάπης και προσφοράς στο Ομήρειο

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του...

«Μελωδίες… ως το ηλιοβασίλεμα»: Συναυλία από το τμήμα παιδικής χορωδίας της Φιλαρμονικής

«Μελωδίες… ως το ηλιοβασίλεμα», είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιήσει το τμήμα παιδικής...

Γ.Μαλαφής: «Δεν ζητήσαμε εμείς την αύξηση των 5 ευρώ στα τέλη λιμανιών» (vid)

Στην απροειδοποίητη επιβάρυνση των 5 ευρώ στα τέλη των λιμανιών των νησιών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος...