Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

Τα ελληνικά νησιά «ψηφίζουν» οι Τούρκοι για τις 9ημερες διακοπές του Μπαϊραμιού

Ο πιο δημοφιλής προορισμός στο εξωτερικό κατά τις 9ήμερες διακοπές του Μπαϊραμιού είναι τα ελληνικά νησιά, όπου το πρόγραμμα βίζας κατά την άφιξη θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Γιαβούζ, πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας.

Ο Γιαβούζ ανακοίνωσε ότι οι προετοιμασίες για τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες και τις αστυνομικές μονάδες στα νησιά έχουν ολοκληρωθεί για 7 από τα 10 ελληνικά νησιά όπου μπορεί να ληφθεί βίζα κατά την άφιξη κατά τη διάρκεια των διακοπών.

ξηγώντας ότι οι διακοπές στα νησιά έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις στην Τουρκία, ο Γιαβούζ σημείωσε ότι:

«Τον Απρίλιο, η τουριστική περίοδος στα νησιά δεν είναι τόσο ενεργή όσο στη χώρα μας, πολλά μέρη μπορεί να είναι ακόμα υπό κατασκευή ή κλειστά. Υπάρχουν διαδικασίες για βίζα κατά την άφιξη, τα έγγραφα πρέπει να προετοιμαστούν για το προξενείο και να δοθούν κατά την άφιξη. Πρέπει να πληρώσετε 60€ για τη βίζα. Για ακτοπλοϊκές μεταφορές από νησί σε νησί, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα, είναι απαραίτητο να εξεταστεί ένα κόστος μεταξύ 40-80€. Απαιτείται προϋπολογισμός για διαμονή σε καλό ξενοδοχείο 4 αστέρων για 50-70€ ανά άτομο την ημέρα για διαμονή με πρωινό. Διαμονή σε πολύ ολοένα και χαμηλότερες τιμές είναι φυσικά εφικτή».

Τα πιο δημοφιλή νησιά – Πόσοι Τούρκοι σχεδιάζουν διακοπές στην Ελλάδα;

Η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Ρόδος και το Καστελόριζο ήταν τα πιο δημοφιλή νησιά μεταξύ των 10 ελληνικών νησιών με τη βίζα-εξπρές, ενώ 16-17 χιλιάδες Τούρκοι πολίτες σχεδιάζουν διακοπές κατά τη διάρκεια των 9 ημερών αργίας του Μπαϊραμιού, σύμφωνα με την τρέχοντα δεδομένα. Ο αριθμός μπορεί να φτάσει τις 20 χιλιάδες με απόφαση της τελευταίας στιγμής για λόγους, όπως η πρόσβαση μέσα σε 25-30 λεπτά, η εγγύτητα, η οικονομική διαθεσιμότητα και η ευκολία απόκτησης βίζας.

Αναδημοσίευση ethnos.gr

Περισσότερα Νέα

Νέος εξοπλισμός στο λιμάνι της Χίου (vid)

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού στο λιμάνι της Χίου, με το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο...

Η ΟΠΙΧΙ στη Βέσσα το Σάββατο 20/7 | Εκδήλωση στην έκθεση DEΟ Projects

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χίου (ΟΠΙΧΙ) συμμετέχει στην έκθεση "Τα όνειρα μου γκρεμίστηκαν στα τείχη σου" του...

Πέφτει η άσφαλτος στην Ιωάννου Χρήστου

Από την  Τρίτη 23 Ιουλίου 2024  έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 θα εκτελούνται...