Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
19 C
Chios

Social

Σύσσωμα πυρά των αντιπολιτεύσεων προς τη δημοτική αρχή για τους εργαζόμενους ΟΤΑ

Το θέμα των καταγγελιών των εργαζομένων ΟΤΑ και η απάντηση του Δημάρχου βρέθηκαν στο στόχαστρο των αντιπολιτεύσεων στην αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής.

Σύσσωμες οι αντιπολιτεύσεις άσκησαν κριτική για τη στάση τόσο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Π.Αναγνώστου, όσο και του Δημάρχου, Στ.Κάρμαντζη, τον πρώτο για εξωθεσμικές ενέργειες και απαξιωτική συμπεριφορά, τον δεύτερο για το ύφος της απάντησής του προς το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Δ.Χίου.

Ο κ.Τριαντάφυλλος με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε απαράδεκτη την αντίδραση του Δημάρχου «σε μια ενέργεια του Αντιδημάρχου που είναι εξωθεσμική» και στάθηκε στις κατηγορίες για μετάθεση εργαζομένων σε αρμοδιότητες εκτός καθηκόντων τους.

Ο Μ.Σκούφαλος, με ανακοίνωση, σημείωσε πως δεν νοείται αιρετό στέλεχος να φέρεται απαξιωτικά προς εργαζομένους και πρόσθεσε πως «δεν στηρίζουμε την ραθυμία όμως οι όποιες αλλαγές εκ μέρους της δημοτικής αρχής πρέπει να γίνονται με αξιοκρατία. Κανένας Δήμος δεν μπορεί να παράξει έργο χωρίς τον κινητήριο μοχλό, που είναι οι εργαζόμενοι».

Ο Δ.Αντωνόγλου κι εκείνος με ανακοίνωση χαρακτήρισε απαράδεκτο το ύφος και τον τόνο του Δημάρχου και τον κάλεσε εφόσον μιλάει για φέουδα να μιλάει με συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο Μ.Βουρνούς με σχετική του ερώτηση ζήτησε να μάθει εφόσον οι προσλήψεις εργατών καθαριότητας υπηρετούν στις θέσεις καθηκόντων τους.

Ο Γ.Καραβασίλης χαρακτήρισε και εκείνος απαράδεκτο το ύφος της απάντησης του Δημάρχου και υποστήριξε πως πολιτική ηγεσία και εργαζόμενοι πρέπει να είναι μια αλυσίδα για να προσφέρονται ορθά υπηρεσίες στους δημότες.

Τέλος, ο Μ.Στάθης ανέφερε πως η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου είναι περασμένων δεκαετιών ενώ άσκησε κριτική στον Δήμαρχο μιλώντας για επικρότηση της ενέργειάς του.

Περισσότερα Νέα

Διευκρινίσεις απο το Δήμο Χίου για την απαλλαγή των επαγγελματιών απο τα ανταποδοτικά τέλη

Με αφορμή ερωτήματα που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας , επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τους δημότες Χίου...

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί να καταργήσει το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου»

Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων για το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και την εξασφάλιση...

Τα βρήκαν αρχαιολογία και Δήμος για τη συνέχιση του έργου της οδού Ράλλη

Μεικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της Αρχαιολογίας, των τεχνικών υπηρεσιών  του Δήμου Χίου και παρουσία...