Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
9 C
Chios

Social

Σύσκεψη προετοιμασίας για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης των 102 εκ.€ (vid)

Σύσκεψη για το  περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης για το 2021 -2027 (τη μετεξέλιξη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων)  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού Π. Χριστόφα και τη συμμετοχή των Δημάρχων Ψαρών, Οινουσσών και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

Το περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης είναι ένα εργαλείο που αφορά τους εθνικούς πόρους και τα οποίο επανασχεδιάστηκε σε άλλη λογική, πλησιάζοντας αυτή του νέου ΕΣΠΑ.

«Είναι μια ευτυχής συγκυρία που τα δυο αυτά χρηματοδοτικά εργαλεία σχεδιάζονται ταυτόχρονα» δήλωσε ο Π.Χριστόφας, επισημαίνοντας ότι το ύψος της χρηματοδότησης για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φτάνει τα 102 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητα αύξησης στα 135εκ. ευρώ. Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα πρέπει να απορροφηθεί τα δυο πρώτα χρόνια ενώ σημαντική θα είναι η εμπλοκή και ιδιωτικών φορέων στην απορρόφηση πόρων.

Οι τομείς έμφασης του προγράμματος είναι οι εξής: ο τομέας έρευνας και καινοτομίας, έργα πράσινης ανάπτυξης, ο τομέας των υποδομών, η κοινωνική ανάπτυξη για υποδομές υγείας, πρόνοιας, αθλητισμού και τέλος έργα και δράσεις πολιτισμού και τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστόφας εξήρε το έργο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου που σε σύντομο διάστημα προχωρούν και ωριμάζουν προτάσεις.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Π. Μπουγδάνος μίλησε για μια εποικοδομητική σύσκεψη με στόχο να υπάρξει συντονισμός και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι χρηματοδοτήσεις.

 

Περισσότερα Νέα

Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς -Από 9 σε 12 μήνες

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε...

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπουρνιάς υπέβαλλε νωρίς...

Κορονοϊός (21/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ...