Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
14 C
Chios

Social

Σύσκεψη επικεφαλής άμεσα και σύγκλιση Δ.Σ. έως τις 3/6 για την προκυμαία

Στην απόφαση για διενέργεια συνάντησης μεταξύ των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δεδομένα και τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αναφορικά με την πιθανότητα να κλείσει η προκυμαία για την εξυπηρέτηση πεζών και καταστηματαρχών κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με καταληκτική ημερομηνία τις 3 Ιουνίου έτσι ώστε να εκτεθούν οι απόψεις των συνδυασμών με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, συμπεριλαμβανομένων Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικής, Τροχαίας και καταστηματαρχών.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων.

Δεν γίνεται να κλείσει το λιμάνι

Ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, επικαλούμενος και την πρότερη εμπειρία του ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, εξήγησε αρχικά πως η απόφαση λαμβάνεται από το Λιμενικό Ταμείο και το Δ.Σ. απλά λειτουργεί γνωμοδοτικά.

Αναφορικά με τη δυνατότητα να κλείσει η προκυμαία, εξήγησε πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες συνθήκες υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος το εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λιμενικό Ταμείο και τότε είχε προκληθεί «κυκλοφοριακό εγκεφαλικό με τις ουρές των οχημάτων να φτάνουν ως τα Lidl».

Επιπλέον, ο Στ.Κάρμαντζης σημείωσε πως «δεν υπάρχει ούτε μια στο δις. πιθανότητα να λειτουργήσουν παράλληλα κλείσιμο προκυμαίας και λιμάνι, ούτε μια στο τρις. πιθανότητα για παράλληλη λειτουργία με κλείσιμο προκυμαίας, λιμάνι και κυκλοφοριακό.

Πρόταση του Προέδρου, κ.Καλογεράκη και του Δημάρχου, Στ.Κάρμαντζη, όπως κατατέθηκε αρχικά, ήταν να γίνει δημοτικό συμβούλιο στις 3/6 αφού έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία που μπορούν να συγκεντρωθούν και έχοντας την άποψη των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στο οποίο υπάγεται η χερσαία ζώνη λιμένος για ένα θέμα που είναι πολυεπίπεδο.

«Άργησε η συγκέντρωση στοιχείων»

Από την πλευρά τους οι κ.Τριαντάφυλλος, Βουρνούς και Καραβασίλης υποστήριξαν και οι τρεις πως έχουν αργήσει οι διαδικασίες συλλογής στοιχείων προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των απόψεων όλων των εμπλεκομένων με το ζήτημα υπηρεσιών και φορέων.

Ο κ.Τριαντάφυλλος ανέφερε πως Δήμος και Λ.Ταμείο έχουν ήδη αργήσει και ζήτησε να τεθεί από το Δ.Σ. ένα χρονοδιάγραμμα στο Λιμενικό Ταμείο εκφράζοντας την άποψη πως οι δυο λωρίδες της προκυμαίας πρέπει να κλείνουν και να αποδοθούν στους πεζούς.

Ο κ.Βουρνούς υπογράμμισε πως έχουν αργήσει οι διαδικασίες για συγκέντρωση στοιχείων και πρότεινε, καθώς όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να είναι έτοιμη κάποια  νέα κυκλοφοριακή μελέτη, να αξιοποιηθούν στοιχεία της μελέτης που εντάσσεται στο master plan για να γίνει το κλείσιμο των δυο λωρίδων της προκυμαίας προτείνοντας, παράλληλα, να γίνει συζήτηση δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων που συμφώνησε έτσι ώστε να κλείσουν σημαντικοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας.

Ο κ.Καραβασίλης ανέφερε πως είναι κάτι ωραίο συνάμα και δύσκολο να κλείσει η προκυμαία και ζήτησε να ξεκινήσει ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο άμεσα καταγραφή καταστημάτων στην προκυμαία.

Ο κ.Σκούφαλος ζήτησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα να συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και συμφώνησε στο να γίνει συζήτηση επικεφαλής με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ.Ζωάνο, για το θέμα.

Μετά από έντονες διαβουλεύσεις ανοικτή η ημερομηνία της σύγκλισης του Δ.Σ. – Θα προηγηθεί συνάντηση επικεφαλής

Στην πρόταση Βουρνού για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη φάνηκε να συμφωνούν οι αντιπολιτεύσεις με τον Πρόεδρο του Δ.Σ, κ.Καλογεράκη να επιμένει πως θα ήταν προτιμότερο η συνεδρίαση να γίνει μονοθεματικά στις 3 Ιουνίου ενώ ο κ.Κάρμαντζης συμφώνησε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνοντας πως εφόσον η συνεδρίαση γινόταν την Τετάρτη ο συνδυασμός του δεν θα συμμετείχε.

Εν τέλει, έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις αποφασίστηκε να προηγηθεί σύσκεψη των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων με τον συντονισμό του Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου, Κυριάκο Ζωάνο, και σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με ανοικτή ημερομηνία αλλά περιθώριο έως τις 3 Ιουνίου.

Περισσότερα Νέα

Χίος, Λέσβος, Μαλακάσα. Ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής;

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές του κ. Μηταράκη...

Ανταρσία στο Αιγαίο: Γιατί καταψηφίσαμε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας

Η παράταξη μας καταψήφισε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, κατά την...

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα που θα ισχύσει για την υποβολή των δηλώσεων εργαζομένων και εργοδοτών στο...