Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
19.9 C
Chios

Social

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Τιμούμε την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου:

Έχουν περάσει πενήντα χρόνια από την ιστορική εξέγερση του λαού μας. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα.

Πριν πενήντα χρόνια οι πολίτες της χώρας, νεολαία, φοιτητές, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, γυναίκες και άντρες, παραμέρισαν τον φόβο, τον αυταρχισμό, τα τανκς, τους ελεύθερους σκοπευτές, τα κρατητήρια βασανισμού και τους τόπους εξορίας.

Νίκησαν το βαθύ σκοτάδι που έπνιγε την χώρα και ξεσηκώθηκαν ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών.

Εκείνες τις μέρες στο Πολυτεχνείο χτυπούσε η καρδιά της δημοκρατικής Ελλάδας. Ο λαός αγωνίστηκε για Δημοκρατία, Ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διαγράψουν το Πολυτεχνείο. Τους κάνει να αισθάνονται άβολα και θέλουν να ξεχαστεί. Όμως τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα. Όπως έχουμε διαπιστώσει τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, των δικαιωμάτων, της συνταγματικής νομιμότητας, της πολυφωνίας, των λαϊκών κατακτήσεων έχουν την ανάγκη για συνεχή υπεράσπιση από την κοινωνία.

Η σκέψη μας αυτό τον καιρό είναι κοντά και στο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται σκληρά και αγωνίζεται για την πατρίδα του, για την ελευθερία του, για το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους ανθρώπους που θυσίασαν ακόμα και την ζωή τους, για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη.

Το σύνθημα ‘Ψωμί Παιδεία Ελευθερία’ ένωσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, καθόρισε τον χαρακτήρα του αντιδικτατορικού αγώνα, και πάντα αυτές οι λέξεις θα μας εμπνέουν.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, δεν κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες μας, δεν δίνουμε χώρο σε προσπάθειες υποτίμησης και διαστρέβλωσης.

Περισσότερα Νέα

Έρχεται «καλάθι» για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών και εποχικών ειδών (Jumbo) επισκέφθηκε την Τετάρτη, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων,...

Το μεταναστευτικό κράτησε «πίσω» τη Χίο σε επενδύσεις ακινήτων (vid)

Την εκτίμηση ότι οι ξένες επενδύσεις σε ακίνητα και συνακόλουθα  η αύξηση των τιμών για...

Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα (Νο 123 / 29-11-2023)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου:                   *Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι, από το προηγούμενο σημείωμά μας,...