Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
19.9 C
Chios

Social

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: «Να εξεταστούν άμεσα οι καταγγελίες για το λιμάνι της Χίου και να δοθεί προς χρήση»

Στηρίζοντας παράλληλα την αναβάθμιση του λιμένα Μεστών

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Χίου για τα λιμάνια Χίου και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες:

Δικαιολογημένη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στη κοινωνία της Χίου, οι καταγγελίες του λιμενάρχη κ. Βατούση, για την ασφάλεια του λιμένα Χίου, και την μεταφορά επικίνδυνου φορτίου, καθώς και η απόφαση των ακτοπλοϊκών εταιρειών  να μην προσεγγίζουν το λιμάνι της Χίου παρά μόνο των Μεστών.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, ζητάμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους αρμόδιους φορείς, να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες του λιμενάρχη, οι εμπλεκόμενοι να σεβαστούν τους κατοίκους του νησιού και να μην παίζουν με την ασφάλεια τους. Η κατάσταση που έχει προκύψει βλάπτει σοβαρά την εικόνα της Χίου προς τα έξω.

Θέλουμε και θα έπρεπε να ήταν δεδομένο, τα δύο λιμάνια, και της πόλης και των Μεστών να είναι λειτουργικά και ασφαλή.

Εμείς το 2019 στηρίξαμε το λιμάνι των Μεστών με την δρομολόγηση του ΔΙΑΓΟΡΑ (και μάλιστα σε μη επιδοτούμενη γραμμή με πρωτοβουλία του κ. Θεοτοκά τότε ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας).

Ζητάμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση την άμεση εξέταση των καταγγελιών και την αποκατάσταση του λιμένα Χίου, ώστε να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς χρήση, και στηρίζουμε  την αναβάθμιση του λιμένα Μεστών, με πλέγμα μέτρων που να στηρίζουν την λειτουργία του, να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό και να μην επιβαρύνονται οι επιβάτες με πρόσθετο κόστος. (δωρεάν μετακίνηση από και προς του λιμένα Μεστών με συχνά δρομολόγια, εγκαταστάσεις αναμονής στον λιμένα Μεστών, φωτισμός, δρόμος προσέγγισης κτλ)

Δεν επιτρέπονται παιχνίδια σε βάρος των πολιτών της Χίου, δεν μπορεί όλα να αφήνονται στον αυτόματο πιλότο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει να απαντήσει και να έχουμε άμεση λύση του θέματος.

Περισσότερα Νέα

Έρχεται «καλάθι» για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών και εποχικών ειδών (Jumbo) επισκέφθηκε την Τετάρτη, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων,...

Το μεταναστευτικό κράτησε «πίσω» τη Χίο σε επενδύσεις ακινήτων (vid)

Την εκτίμηση ότι οι ξένες επενδύσεις σε ακίνητα και συνακόλουθα  η αύξηση των τιμών για...

Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα (Νο 123 / 29-11-2023)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου:                   *Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι, από το προηγούμενο σημείωμά μας,...