Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
15 C
Chios

Social

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Βαθιά τιμωρητική για τους εργαζομένους η πολιτική της κυβέρνησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου τονίζει, με ανακοίνωσή του ότι η στάση της κυβέρνησης στα εργασιακά «ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο της ΝΔ ενώ το Υπουργείο Εργασίας ακολουθεί μια πορεία ταυτισμένη με τη στοχοποίηση των εργαζομένων και μια βαθιά τιμωρητική πολιτική για τους εργαζομένους».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου:

«Η Πολιτική για την  Εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα που ακολουθεί η κάθε κυβέρνηση  και το κάθε κόμμα ,είναι απολύτως σημαντική  και αντιπροσωπευτική της αντίληψης για τον εργαζόμενο και τα δικαιώματα του.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αγωνίσθηκε και υλοποίησε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού την κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων όπως η ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών μεσολάβησης του υπουργείου εργασίας υπέρ των εργαζομένων. Επίσης η Στήριξη των επισφαλώς εργαζομένων και ο εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας .
Διαμορφώθηκαν, έτσι οι  προϋποθέσεις για την αντιστροφή της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησαν οι αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι πήραν ανάσες για περαιτέρω διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλες και όλους.
Όμως, σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ όλα αυτά γκρεμίζονται, οι κόποι ,οι αγώνες και οι θυσίες του λαού πετιούνται στον βωμό της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου. Ξηλώνεται το σύνολο των θετικών νομοθετημάτων για την εργασία και έπεται συνέχεια με σειρά αντεργατικών νομοθετημάτων. Το υπουργείο Εργασίας ακολουθεί ,μια μονότονη ,παραπλανητική επικοινωνιακή πολιτική και μια  πορεία ταυτισμένη με τα fake news με στόχο –εκτός των άλλων-, την υπονόμευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Στοχοποιούν και διαχωρίζουν τους εργαζόμενους για να υλοποιήσουν ανενόχλητοι την βαθιά τιμωρητική για τους εργαζόμενους πολιτική τους.
Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο της ΝΔ  και  αγωνίζεται απέναντι στις πολιτικές της που στόχο έχουν την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού κράτους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στον κόσμο της εργασίας, στον χαμηλόμισθο, τον νέο, έμπρακτα για να αποτρέψει τα σχέδια της ΝΔ και  να προστατεύσει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.»

Περισσότερα Νέα

«Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει» (vid)

Ανήμερα της 30ης Μαΐου, της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που για 12η χρονιά τιμάται παγκοσμίως,...

«Οι χιώτικες ενδυμασίες σαν χαρακτικά»: Η Χιώτισσα αστή και ο βρακάς (pics)

Στη μετά κορονoϊού εποχή με μία φωτογράφηση προ της πανδημίας, η περιπλάνηση του Συλλόγου «...

Νέα άφιξη 45 στη Λέσβο – Τι σχολίασε ο Κώστας Μουτζούρης

Ξεπερνάνε τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάιο. Σύμφωνα με το...