Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
13.4 C
Chios

Social

Συνεχίζουμε αδιάκοπα την προσπάθεια για ένα ελπιδοφόρο μέλλον

Του Προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου, Πρόδρομου Μανωλάκη:

Η Νέα Δημοκρατία, με σοβαρότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα, συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθειά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, έχοντας στο πλευρό της την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, που όχι μόνο αναγνωρίζουν το κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό μας έργο, αλλά και το συγκρίνουν.

Δεν είναι μόνον οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις για μείωση των φόρων, προσέλκυση επενδύσεων, αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία, που υλοποιούνται στο ακέραιο από την κυβέρνηση.

Είναι και η δέσμευση του προέδρου μας για ένα κόμμα ανοιχτό, σύγχρονο, ανανεωμένο, αρμονικά δεμένο με τις τοπικές κοινωνίες. Ακούμε όλους τους πολίτες και μαζί τους διαμορφώνουμε το αύριο για τη χώρα.

Ως νησιώτες και ακρίτες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, βιώνουμε με τον πλέον έντονο τρόπο την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιμέτωπη με τα προβλήματα που σώρευσε η ιδεοληπτική και επικίνδυνη διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης, πασχίζει να τα επιλύσει με σειρά πρωτοβουλιών σε τοπικό, Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Εκτός από την αποσυμφόρηση των νησιών, πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, η κυβέρνηση, οφείλει να λάβει και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αποτελεσματικής στήριξης των νησιών που έχουν υποστεί το βάρος της κρίσης όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.
Η αύξηση χρηματοδοτήσεων των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών, οι βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο τους, οι ειδικές μέριμνες του νέου αναπτυξιακού νόμου, είναι μόνον η αρχή.

Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ενός μέτρου που μόνον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση, αλλά και η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο για τα νησιά μας, είναι τα προαπαιτούμενα της επόμενης ημέρας για την Κυβέρνησή μας.

Περισσότερα Νέα

Στήνουν πλωτά φράγματα για αποτροπή των ροών στο Αιγαίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενεργό συμμετοχή του...

60 «Καραβάκια της Αγάπης» από το Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη (vid)

60 «καραβάκια της αγάπης» θα σαλπάρουν το βράδυ του Σαββάτου στην ειδική έκθεση η οποία...

Τοποθέτηση Α. Μιχαηλίδη στη Βουλή για το επίδομα γέννησης: «Η λογική του κλεισίματος του ματιού στα πιο συντηρητικά ακροατήρια έχει κοντά πόδια…» (vid)

Τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στο πλαίσιο της...