Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2019
22 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

Κεραυνός η πιθανότερη αιτία για την φωτιά στον Κορακάρη

Από πτώση κεραυνού προκλήθηκε σύμφωνα με τις ενδείξεις η φωτιά που καίει από το πρωι της Παρασκευής χαμηλή χορτολιβαδική έκταση κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο και την περιοχή του Κορακάρη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 9.30 με τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης, οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή, με δεδομένο ότι η φορά του ανέμου αλλάζει συνεχώς παρασύροντας μαζί και τις φλόγες.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής καθώς και εθελοντικές ομάδες, ο στρατός όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες από Δήμο και Περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί πραγματοποίησε ορισμένες ρίψεις νερού και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί, κάτω από δύσκολες συνθήκες λογω των ανέμων, στη συνέχεια όμως αποσύρθηκε με τις πληροφορίες να λένε ότι παρουσίασε βλάβη στον κουβά.  Παράλληλα για να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης χρειάστηκε η συνδρομή εκσκαφέα του στρατού που μεταφέρθηκε στο σημείο.

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης βρέθηκε στο σημείο ο στρατιωτικός διοικητής Ταξίαρχος Σ.Παπασταθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Μπουγδάνος όπως και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος και για την πολιτική προστασία Γ.Μανδάλας.

Περισσότερα Νέα

Αγιασμός στην «Στέγη της Μαρίας»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά ο αγιασμός επ’ ευκαιρία της νέας σχολικής...

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στα Καρδάμυλα

Σύσσωμη η κοινωνία των Καρδαμύλων αλλά και από γειτονικά χωριά κατέκλυσαν τον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού...

Τιμή σε Στ.Κριμιζή και Κ.Συνολάκη από το Ίδρυμα Τσάκος

Με μια εμπεριστατωμένη ομιλία προς τους σπουδαστές του ιδιωτικού ναυτικού λυκείου της εταιρείας Τσάκος «Teens»...