Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019
23 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

Κεραυνός η πιθανότερη αιτία για την φωτιά στον Κορακάρη

Από πτώση κεραυνού προκλήθηκε σύμφωνα με τις ενδείξεις η φωτιά που καίει από το πρωι της Παρασκευής χαμηλή χορτολιβαδική έκταση κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο και την περιοχή του Κορακάρη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 9.30 με τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης, οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή, με δεδομένο ότι η φορά του ανέμου αλλάζει συνεχώς παρασύροντας μαζί και τις φλόγες.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής καθώς και εθελοντικές ομάδες, ο στρατός όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες από Δήμο και Περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί πραγματοποίησε ορισμένες ρίψεις νερού και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί, κάτω από δύσκολες συνθήκες λογω των ανέμων, στη συνέχεια όμως αποσύρθηκε με τις πληροφορίες να λένε ότι παρουσίασε βλάβη στον κουβά.  Παράλληλα για να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης χρειάστηκε η συνδρομή εκσκαφέα του στρατού που μεταφέρθηκε στο σημείο.

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης βρέθηκε στο σημείο ο στρατιωτικός διοικητής Ταξίαρχος Σ.Παπασταθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Μπουγδάνος όπως και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος και για την πολιτική προστασία Γ.Μανδάλας.

Περισσότερα Νέα

Με αγάπη για τα άλογα και αγωνία για εύρεση χώρου (pics)

Μια ακόμα εξαιρετική δράση παρουσίασε ο Ιππικός Όμιλος Χίου, αυτή τη φορά σε έναν διαφορετικό...

Η Αστυνομική οικογένεια εόρτασε τον προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο (pics)

Τον Προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο, τίμησε για ακόμα μια χρονιά η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, στην...

Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στον Καρυδά στη Λαγκάδα

Τον όμορφο περιβάλλον πλησίον του λιμανακιού της Λαγκάδας, στην περιοχή Καρυδά, στις παρυφές του ομώνυμου...