Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
19 C
Chios

Social

Συνάντηση Μπουγδάνου – Ατταλιώτη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο επισκέφτηκε ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Ατταλιώτης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής Ελλάδος, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε σχέση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο».

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει σαφείς και μετρήσιμους δείκτες τόσο σε εθνικό  όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, συγκεκριμένες πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης και αναφέρεται στο σύνολο των διαθέσιμων πόρων που μπορούν να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Παράλληλα στοχεύει στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών μας και στην ανάληψη ειδικής μέριμνας για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή του νησιωτικού χώρου, υπό το πρίσμα της Θαλάσσιας Οικονομίας.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος πιστεύει ότι το σχέδιο αυτό θα ωφελήσει ολόκληρη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αφού θα πετύχει τη δίκαιη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών μας, θα δώσει έμφαση στη θαλάσσια επιτήρηση και ασφάλεια. Παράλληλα θα αντιμετωπιστούν  οι σοβαρές διαταραχές λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης, αλλά και οι ειδικές συνθήκες του νησιώτη επιχειρηματία.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (19/10): 438 νέα κρούσματα πανελλαδικά, 1 στη Χίο

  438 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 19/10 από τον ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 85 είναι οι διασωληνωμένοι...

Νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου η Βιβή Ποταμούση

Η Βιβή Ποταμούση αναλαμβάνει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας,...

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της...