Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
12 C
Chios

Social

Συνάντηση Μουτζούρη με Δημάρχους και Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη

Για την χάραξη κοινής γραμμής

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σε ανακοίνωσή του ενημερώνει πως μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο επίσκεψης των Ελλήνων Περιφερειαρχών στην Ε.Ε., με στόχο να ενημερώσει τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα για την υπάρχουσα κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα, προανήγγειλε συνάντηση με Δημάρχους και Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη.

Όσον αφορά την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.Μηταράκη, για αναστολή των μέτρων επίταξης για μια εβδομάδα, ο κ.Μουτζούρης ζήτησε από την κυβέρνηση «να αντιληφθεί την πραγματικότητα και την βούληση των νησιωτών ώστε στο σχέδιό της προτεραιότητα να είναι η άμεση και πλήρης αποσυμφόρηση».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου:

 

Σήμερα Δευτέρα 17/02/2020 ο Υπουργός Μετανάστευσης και  Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης αποδέχθηκε  αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη για αναστολή των μέτρων επιτάξεως μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και της Κυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι ο χρόνος αυτός θα βοηθήσει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα και την βούληση των νησιωτών ώστε στο σχέδιό της προτεραιότητα να είναι η άμεση και πλήρη αποσυμφόρηση.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μεταβαίνει σήμερα 17/02/2020 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο επίσκεψης των Ελλήνων  Περιφερειαρχών στην Ε.Ε.  Επιπλέον στο πλαίσιο της επίσκεψής  του πρόκειται να ενημερώσει για την υπάρχουσα κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και να επιδώσει την έρευνα, την μελέτη και τις προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την μεταναστευτική κρίσηΤην προσεχή Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χάραξη κοινής γραμμής στο πλαίσιο πάντα  των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.

Περισσότερα Νέα

Εισήχθη στο νοσοκομείο ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εισήχθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, όπως ενημέρωσε η...

Κορονοϊός: Στους 73 οι θάνατοι, 62 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1.735 συνολικά

Στους 73 πλέον οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 62 νέα επιβεβαιωμένα...

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...