Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
20.2 C
Chios

Social

Συνάντηση Φορέα Τουρισμού Χίου με Θεοχάρη – Μηταράκη

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη στην Αθήνα, ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού Χίου, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο κ. Αυγουστή Νεαμονίτη, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη .

Στο πλαίσιο της συνάντησης :

  • Έγινε απολογισμός της ιδιαίτερης φετινής θερινής τουριστικής περιόδου και των δυσκολιών αυτής σε τοπικό επίπεδο

  • Συζητήθηκε η προοπτική έκδοσης VISA μικρής διάρκειας με χαμηλό κόστος για την προσέλκυση νέων αγορών από τρίτες χώρες, με τις οποίες ο Φορέας Τουρισμού Χίου βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις

  • Τέθηκε το ενδεχόμενο διενέργειας ″rapid test ″ ήτοι, των τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού SARS-Cov-2 και τα οφέλη του για τον τουριστικό κλάδο.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συνεχάρη τον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού Χίου για την έως σήμερα δράση του παρά τις αντίξοες συνθήκες, ιδίως για τη δημιουργία της πλατφόρμας #yourchios την οποία ενδιαφέρθηκε να υποστηρίξει.

Τέλος, ο κ.Θεοχάρης δεσμεύτηκε να επισκεφτεί την Χίο εντός Νοεμβρίου ώστε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη σε τοπικό επίπεδο με τους εμπλεκομενους φορείς του Τουρισμού του νησιού.

Περισσότερα Νέα

Δειγματοληπτικά τεστ σε εργαζόμενους του Δήμου Χίου (vid)

«Συναγερμός» σήμανε στο Δήμο της Χίου, μετά την εμφάνιση θετικού κρούσματος σε συγγενή εργαζόμενης στο...

«Τιμή για τις Οινούσσες η επιλογή της στο πρόγραμμα MUSICA» (vid)

Τιμή για το νησί των Οινουσσών αποτελεί η επιλογή του στο πρόγραμμα MUSICA που αφορά...

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη ΒΙΑΛ ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι (vid)

Επιστολή στον Υπουργό Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη στέλνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χίου, με εξαίρεση τον σύμβουλο...