Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
25 C
Chios

Social

Συμμετέχει στην απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο η ΑΔΕΔΥ Χίου

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Χίου:

Η Εκτελεστική Γραμματεία  ΧΙΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την απεργία και τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και από τα αντίστοιχα σωματεία στο νομό ΣΕΠΕ ΧΙΟΥ και ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ .

Για το σκοπό αυτό μεταθέτει την προκηρυγμένη δράση της ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση και ενάντια στα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης και  πάλι  στους εργαζόμενους, από τις 11 Ιουνίου , στις 9 Ιουνίου και συγκεκριμένα:

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, ώρα 12:00 κάτω από το σύλλογο δασκάλων και Νηπιαγωγών, ημέρα απεργίας της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αλλά και όσων συναδέλφων το επιτρέπει το ωράριό τους, να δώσουν το μαχητικό «παρών».

Διεκδικούμε:

  • Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

  • Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις.Να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η κατάπτυστη τροπολογία.

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

  • Στελέχωση όλων των σχολείων και κίνητρα ιδιαίτερα των δυσπρόσιτων περιοχών.

  • Άδειες ειδικού σκοπού και για ευπαθείς ομάδες στους αναπληρωτές, χωρίς την αφαίρεση του επιδόματος αδείας. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.

  • Σύγχρονα, ασφαλή κτήρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Δε θα επιτρέψουμε την παγίωση αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων.Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Περισσότερα Νέα

Ε.Κώσταλου: Με 17.600 μόρια καθ’οδόν για Ψυχολογία (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η χθεσινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...

Συντονιστική για Ν.Μηταράκη: «Ήρθε στη Χίο για να διχάσει, παραμένει ανεπιθύμητος»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου: Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ...

Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα και τραυματισμός του δικυκλιστή στην Καλλιμασιά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την Πέμπτη...