Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
19 C
Chios

Social

Συμφώνησαν και πάλι τηλεοπτικά ότι τελικά θα συναντηθούν (vid)

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μετά το αλαλούμ της Τρίτης, φαίνεται πως τελικά καταφέρνουν να συνεννοηθούν και στο τέλος της εβδομάδας εκτός απροόπτου θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο προσφυγικό/ μεταναστευτικό.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι οι δύο άνδρες θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για “πάγωμα” των επιτάξεων των περιοχών για τη δημιουργία κλειστών κέντρων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ικανοποίησε τους φορείς των νησιών, ωστόσο, ο υπουργός σε δηλώσεις του σημείωσε πως το “πάγωμα” είναι προσωρινό και πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει όπως και να ‘χει στις επιτάξεις και τη δημιουργία κλειστών κέντρων. Ουσιαστικά είπε πως αυτό που ζητά από την περιφέρεια και τους δήμους είναι να υποδείξουν τις περιοχές που θα δημιουργηθούν οι κλειστές δομές.

Ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου τότε αντέδρασε και είπε πως δεν θα γίνει καμία συνάντηση με τον υπουργό, αφού δεν δέχεται να συζητήσει από μηδενική βάση, αλλά θεωρεί δεδομένο πως θα δημιουργηθούν κλειστές δομές.

Την Τετάρτη το κλίμα άλλαξε αρκετά, με τον κ. Μουτζούρη να δηλώνει πως εκτιμά τον υπουργό, με τον οποίο τελικά συνομίλησε στον αέρα της τηλεόρασης του Alpha και δεσμεύθηκε να τον συναντήσει.

Πηγή: Reporter.gr

Περισσότερα Νέα

Ποιες επιταγές λαμβάνουν παράταση 75 ημερών για να πληρωθούν

Οι επιταγές και τα γραμμάτια με ημερομηνία πληρωμής από 30 Μαρτίου ως και 31 Μαϊου...

ΛΙΣΤΑ: Όλοι οι νέοι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα νέα μέτρα

Νέοι δικαιούχοι εντάσσονται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Το ΥΠΟΙΚ δημοσιοποίησε τη νέα...

Α.Μιχαλίδης: «Ανεπαρκή τα μέτρα θωράκισης από τον κορονοϊό στη ΒΙΑΛ» (vid)

Αναμενόμενη λόγω της διασποράς του ιού χαρακτήρισε την εξέλιξη με την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού...