Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
14 C
Chios

Social

Σύλλογος Γυναικών Χίου: “Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή”

 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χίου:

Ο Σύλλογος γυναικών Χίου με αφορμή την ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία,ενώνει τη φωνή του ενάντια στη νέα βαρβαρότητα που χτίζουν οι κυβερνώντες,για τα λαϊκά στρώματα,με αφορμή τον κορονοϊό.Οι εργαζόμενοι ανέλαβαν τις δικές τους ευθύνες,όμως απαιτούν και διεκδικούν από την κυβέρνηση της Ν.Δ να πάρει συγκεκριμένα μέτρα,για τη στήριξη του Δημόσιου τομέα υγείας.

Διότι τα νοσοκομεία όλης της χώρας συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα και με τραγικές ελλείψεις σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό ,λόγω και της χρόνιας υποχρηματοδότησης που υφίσταντο όλα αυτά τα χρόνια.Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας,χρυσώνει τους επιχειρηματίες στον χώρο της υγείας.Ακόμα δεν υπάρχει επάρκεια μέσων προστασίας όλων των εργαζομένων στην υγεία.ΜΕΘ συνεχίζουν να είναι κλειστές ,λόγω έλλειψης προσωπικού.Από την άλλη στα μεγάλα αστικά κέντρα κόσμος συνωστίζεται σε μ.μ.μ και σε χώρους δουλειάς (σούπερ μάρκετ,εργοστάσια) χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Απολύσεις εκατοντάδες για τους εργαζόμενους,τρομοκρατία ή εντατικοποίηση και επέκταση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας τη στιγμή που για την μεγαλοεργοδοσία δίνεται πάλι πακτωλός χρημάτων για την εξασφάλιση του κέρδους.Και συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι ακόμα και αν αρρωστήσουμε ,καλούμαστε να αξιολογήσουμε τα συμπτώματα και να το διαχειριστούμε τη στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι παγκοσμίως προσπαθούν να κατανοήσουν πώς συμπεριφέρεται και τι επιπλοκές μπορεί να κάνει.

Για ποια επικοινωνία μιλάνε που η ΠΦΥ είναι διαλυμένη από την πολιτική που έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή,όταν οι δομές του ΠΕΔΥ και ΤΟΜΥ είναι αποψιλωμένα από προσωπικό και υλικά;Όταν οι οικογενειακοί γιατροί είναι ελάχιστοι;Eχουμε πληρώσει όλοι πολύ ακριβά τα ταμεία μας για να φτάσουμε σήμερα να βρεθούμε ακάλυπτοι.
Δεν μπορεί να συνεχίζεται να βιώνουμε σε ένα ακριτικό νησί την υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας υγείας,την εγκατάλειψη των αγροτικών ιατρίων στη μοίρα τους,την υπολειτουργία του κέντρου υγείας Πυργίου και την λειτουργία μόνο στα λόγια του κέντρου υγείας της πόλης(βλ.πρώην ΙΚΑ),αφού παραμένει υποστελεχωμένο.

Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου Χίου δεν βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη ,το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,δίνει τη δική του μάχη,χωρίς να στηρίζεται!
Ο σύλλογος γυναικών Χίου καλεί τις γυναίκες του νησιού,αλλά και την κάθε λαϊκή οικογένεια να μην αποδεχτούν την πραγματικότητα που επιφυλάσσουν για τις ζωές μας και να κατανοηθεί από τις πλατιές λαϊκές μάζες ,ότι θα κάνουν προσπάθεια να εκμεταλλευτούν κάθε δυνατότητα που θα τους δοθεί,για να περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

AΠΑΙΤΟΥΜΕ
Η Υγεία ,Δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!!
Τη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μόνιμες προσλήψεις,ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,ώστε οι κάτοικοι των χωριών μας να έχουν ποιοτική περίθαλψη.
Την πλήρη ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο κέντρο υγείας πόλης,ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο.Την επάνδρωση του Οίκου Ναύτου του νησιού για τις ναυτεργατικές οικογένειες!
Τη στήριξη του Δημόσιου Νοσοκομείου με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ,ειδικά αυτή τη περίοδο με πνευμονολόγους,λοιμοξιωλόγους και παθολόγους και ενίσχυση των κλινικών με νοσηλευτικό προσωπικό.
Το άνοιγμα και των 7 κλινών ΜΕΘ ,για να σταματήσουν να καλλιεργούν στο λαό αυταπάτες,λέγοντας ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν 15 περιστατικά ,όταν είναι κλειστές οι 4 από αυτές.
Την ενίσχυση του Νοσοκομείου με τα απαραίτητα μέσα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.
Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ,επικουρικού προσωπικού και των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις.

Περισσότερα Νέα

«Η Ελλάδα ασπίδα της Ευρώπης;»: Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου (vid)

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 28-5-2020 και ώρα 8.00μμ. Τίτλος...

«Η μελέτη προέβλεπε βήμα – βήμα τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν» (vid)

Η μελέτη ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη και ήταν από τις λίγες που προέβλεπαν βήμα – βήμα...

Αστοχία της μελέτης και λάθος του εργολάβου που θα αποκατασταθεί με έξοδά του (vid)

Για λάθος του εργολάβου και αστοχία στη μελέτη μιλά η δημοτική αρχή και ο επιβλέπων...