Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
14 C
Chios

Social

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και προβληματισμοί για τον τρόπο εισαγωγής από τον Ν.Νύκτα

Συγχαρητήριο μήνυμα και μομφή κατά του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια από τον Νίκο Νύκτα, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Μεταφορών:

Σήμερα που κάποιοι συνάνθρωποί μας πανηγυρίζουν και κάποιοι άλλοι είναι στα Τάρταρα, ίσως είναι ώρα, ως κοινωνία, πολιτεία και άνθρωποι, να προβληματιστούμε για το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Πανεπιστήμια. Ξεκινώ από την αδιαμφισβήτητη αρχή ότι το δικαίωμα στην μόρφωση και στην παιδεία είναι αναφαίρετο και ανήκει σε όλους. Με βάση αυτή την αρχή πρέπει να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από τα στερεότυπα που γέννησε η άκρως ανταγωνιστική κοινωνία μας και φυσικά να καταργηθεί ή να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, που αποτελεί κρεατομηχανή των παιδιών μας. Ούτε λοιπόν αυτοί που «πέτυχαν» κέρδισαν μία θέση στον Παράδεισο, ούτε οι άλλοι που «απέτυχαν»καταδικάστηκαν στα Τάρταρα.

Η ζωή είναι μία συνεχής πρόκληση και ξεπέρασμα δυσκολιών, εξαιτίας των οποίων αναπτυσσόμαστε, εξελισσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Είναι προφανές λοιπόν, ότι και οι «αποτυχόντες» έχουν και άλλη ευκαιρία να πετύχουν αυτό που θέλουν και να προχωρήσουν στη ζωή τους. Τίποτα λοιπόν δεν χάθηκε! Η ζωή συνεχίζεται και όλοι, αρκεί να το επιθυμούν,μπορούν να κατακτήσουν το όνειρό τους, οποίο και αν είναι αυτό….!!! Αυτό που πρέπει όλοι μας να δηλώνουμε ειναι η απέραντη αγάπη στα παιδιά μας, η συμπαράσταση μας στον αγώνα της ζωής τους και η στήριξη μας για να κατακτήσουν τα δικά τους όνειρα.

Περισσότερα Νέα

«Θα φύγει η χρονιά και οι μαθητές ακόμα δεν θα έχουν τάμπλετ» (vid)

Κριτική προς τη δημοτική αρχή σχετικά με την καθυστέρηση στην αγορά tablet στα σχολεία του...

75 rapid test σε κατοίκους των νοτιοχώρων (Ηχητικό)

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε την Πέμπτη στο Πυργί προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για τον κορονοϊό...

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με αγάπη απο τα παιδιά του “Εργαστηρίου”

Το Χριστουγεννιάτικο περίπτερο τους έστησαν και φέτος τα παιδιά από το «Εργαστήρι ΑμεΑ» στην πλατεία...