Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
5.4 C
Chios

Social

Στον πάγο, λόγω κορονοϊού, δυο κλινικές μελέτες για τη μαστίχα (vid)

Εμπόδια και στην υλοποίηση των κλινικών  μελετών που έχει προγραμματίσει η ΕΜΧ για το 2020 βάζει  η πανδημία του κορονοϊού, με τον Διευθυντή Ανάπτυξης της ΕΜΧ Η.Σμυρνιούδη να δηλώνει ότι επρόκειτο να ξεκινήσουν 3 κλινικές μελέτες, εκ των οποίων οι δύο έχουν παγώσει.

Μάλιστα η μια από τις κλινικές μελέτες  θα γίνει στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο από την καρδιολογική κλινική σε συνεργασία με το γαστρεντερολογικό τμήμα, με τον κ. Σμυρνιούδη να εκτιμά ότι είναι πιθανή η υλοποίηση της μέσα στον χρόνο που διανύουμε. Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί μελέτες και αναμένονται σχετικές δημοσιεύσεις από ιδρύματα του εξωτερικού που σχετίζονται με τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις της μαστίχας αλλα και επιδράσεις στη μη αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος.

 Τέλος  με την ολοκλήρωση του Κέντρου ΄Ερευνας της ΕΜΧ, το οποίο το Μάρτιο αναμένεται  να παραδοθεί θα ενισχυθεί η  επιστημονική δουλειά και θα αποτελέσει το «συνδετικό κρίκο» ανάμεσα στα επιστημονικά δεδομένα και την φαρμακευτική παραγωγή.

Περισσότερα Νέα

Ανοίγουν την Τετάρτη τα σχολεία της Χίου

Επανέρχεται η λειτουργία των σχολείων της Χίου την Τετάρτη 20/1 τα οποία παρέμεναν κλειστά λόγω...

«Διαχρονικά πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται με τα 3 έργα που εντάχθηκαν» (vid)

Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τη...

«Στόχος τα αντιπλημμυρικά να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021» (vid)

«Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση...