Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020
28 C
Chios

Social

Στον αέρα η συμμετοχή των Χαλκούσων στην διήμερη κινητοποίηση

«Τώρα κινητοποιήστε. Πότε κινητοποιηθήκατε για τη ΒΙΑΛ» ανέφεραν Β.Βίγκας και Γ.Μαρίνος

Τα παράπονά τους για τη στάση των αρχών της Χίου και του Βορείου Αιγαίου γενικότερα εξέφρασαν οι κάτοικοι του Χαλκειούς.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Βασίλης Βίγκας, σημείωσε πως πριν 3 μήνες αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΒΙΑΛ όμως τίποτα δεν προχώρησε ενώ ο αριθμός των διαμενόντων αυξήθηκε από 3 σε 7 χιλιάδες με τα στρέμματα που «έχουν καταπατηθεί να φτάνουν στα 50».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κινητοποίηση που προγραμματίστηκε για τις 22 και 23 Ιανουαρίου, ο κ.Βίγκας εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση ερωτώμενος «κινητοποίηση πότε έγινε για τη ΒΙΑΛ; Μας τα τάξατε. Μόνο εμείς τα κάναμε. Δεν μπήκατε μπροστά».

Ακόμη, υπογράμμισε πως οι κάτοικοι του Χαλκειούς δεν έχουν ακούσει ούτε μια συγγνώμη προσθέτοντας πως «κινδυνεύουν και όσοι μένουν στη ΒΙΑΛ και εμείς. Η αλήθεια είναι μια, πρέπει να γίνει κάτι για τη Χίο, για το καλό τους και το δικό μας, και οι δυο πλευρές ζούμε σε άθλιες συνθήκες» ξεκαθαρίζοντας πως «η ΒΙΑΛ θα κλείσει και είναι λάθος να πιστεύετε κάτι αντίθετο. Θα σταματήσει η θυσία του Χαλκειούς. Δώστε μια λύση».

Εκ μέρους των Χαλκούσων, επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος υπενθύμισε πως δίπλα στη ΒΙΑΛ υπάρχουν παιδικοί σταθμοί και 4 στρατόπεδα σημειώνοντας πως υπάρχει κίνδυνος ενώ αναφέρθηκε σε «απίστευτα περιστατικά πλιάτσικου».

Μάλιστα, ανέφερε πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή των κατοίκων του Χαλκειούς στην κινητοποίηση στις 22 και 23 Ιανουαρίου διότι «εδώ και 3 μήνες έρχονται 1.000 μετανάστες το μήνα στο χωριό μας και κανείς δεν συγκινήθηκε. Όταν είπαν για νέο κέντρο η Περιφέρεια πρώτη φορά είπε να κλείσουν τα πάντα».

Περισσότερα Νέα

«Να μην εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τα γεγονότα στη Μόρια για να κατασκευάσει κλειστές υπερδομές» (vid)

Ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα...

Εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο. Χίου-Βαβύλων

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 16/09/2020 και...

Νέα τουρκική πρόκληση: Ζητά με αντι-NAVTEX την αποστρατικοποίηση της Χίου

Αντι-Navtex από τον Σταθμό της Σμύρνης, με την οποία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση του νησιού της...