Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
20.9 C
Chios

Social

Στόχος το 2025 να ξεκινήσει η κατασκευή της Στέγης για τα άτομα με αυτισμό (vid)

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό η σημερινή και στο όνειρο της υλοποίησης μιας στέγης, όπου θα μπορούν να περνούν χρόνο αλλά και να μένουν τα άτομα με αυτισμό όταν οι γονείς ή συγγενείς δεν μπορούν να τους φροντίσουν, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Α.Ζερβάκης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τις  δράσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος ο κ. Ζερβάκης ανακοίνωσε ότι το έργο της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αυτισμό βρίσκεται στη φάση ωρίμανσης των μελετών.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με αυτισμό Α.Ζερβάκης υπήρξε  μια καθυστέρηση λόγω των πολεοδομικών αδειοδοτήσεων με τα εμπόδια να έχουν ξεπεραστεί και τώρα να συνεχίζονται οι μελέτες.

Ζητούμενο είναι στις 15 Σπετεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι  μελέτες (στατική, αρχιτεκτονική και μηχανολογική) για να προχωρήσουν τα τεύχη δημοπράτησης. «Θέλουμε αρχές του 2025 να έχουμε ένα έργο έτοιμο προς δημοπράτηση» είπε ο κ.Ζερβάκης διευκρινίζοντας ότι στο νέα ΕΣΠΑ υπάρχουν τα χρήματα για υλοποίηση τόσο της Στέγης όσο και του Κέντρου Διημέρευσης  καθώς και για την προμήθεια δυο λεωφορείων.

Περισσότερα Νέα

Ποινικές ευθύνες Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών στα Τέμπη (vid)

Ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης από το βήμα της Βουλής στις 11 Απριλίου αναφέρθηκε...

Ξεκινά από Δευτέρα η αντιπυρική περίοδος

Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από...

Μαλαφής σε Κάρμαντζη: Τα έργα δεν έχουν ανάγκη πατρότητας

Ανακοίνωση του Δημάρχου Χίου, Γιάννη Μαλαφή, στις δηλώσεις του Σ.Κάρμαντζη για τον Δημοτικό Κήπο: Πράγματι ο...