Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
20.7 C
Chios

Social

Στόχος την άνοιξη του 2021 να προκηρυχθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το παραλιακό μέτωπο (vid)

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Χίου με θέμα συζήτησης την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από τη Δασκαλόπετρα μέχρι το Κοντάρι.

Στην επιτροπή που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενώ μπορεί και όποιος πολίτης ή φορέας επιθυμεί να καταθέσει προτάσεις και προβληματισμούς.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης η ομάδα που έχει συσταθεί από τη δημοτική αρχή θα παρουσιάσει βασικές αρχές και προβλήματα για το συγκεκριμένο έργο με στόχο να προχωρήσει η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Π.Καλογεράκη «βρισκόμαστε στα αρχικά, εισαγωγικά βήματα και στόχος είναι μέχρι το τέλος της άνοιξης να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για να προκηρυχθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το φιλόδοξο αυτό έργο». Μάλιστα  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε όλους να προσέλθουν με προτάσεις και με διάθεση συνεργασίας ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Τέλος στα βασικά προβλήματα του εγχειρήματος συγκαταλέγονται οι αυθαιρεσίες σε αρκετά σημεία του παραλιακού  μετώπου, η επίλυση των συγκοινωνιακών προβλημάτων καθώς και οι επιπτώσεις από τη γειτνίαση με τη θάλασσα.

 

Περισσότερα Νέα

Νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου η Βιβή Ποταμούση

Η Βιβή Ποταμούση αναλαμβάνει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας,...

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της...

Ερώτηση Μιχαηλίδη-Μπουρνού για τα τμήματα Αεροπορικής Αρχής στο Βόρειο Αιγαίο

Ερώτηση από κοινού με τον βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ...