Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
19.9 C
Chios

Social

Στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τα προβλήματα του αεροδρομίου Μιχαηλίδης – Μουτζούρης – Μαλαφής (vid)

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η σύσκεψη για τις εξελίξεις σχετικά με το αεροδρόμιο ανάμεσα στον Βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Σταύρο Μιχαηλίδη, που απηύθυνε την σχετική πρόσκληση, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον νέο Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή.

Στη σύσκεψη, στην οποία όπως είπε ο κ.Μιχαηλίδης είχε προσκληθεί και ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης αλλά δεν παρέστη, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα στην εξέλιξη της επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου.

«Συμφωνήσαμε ότι φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα σε λόγια και έργα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τον σχεδιασμό και την εξέλιξη του έργου του αεροδρομίου», είπε ο κ.Μιχαηλίδης.

Οι 3 τους αποφάσισαν να συντάξουν ένα κείμενο που θα αποτυπώνουν ερωτήματα για το έργο του αεροδρομίου και θα ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, για να συζητήσουν τις απορίες και τα κενά που υπάρχουν έτσι ώστε να μπουν στη σωστή τους θέση.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας για το αεροδρόμιο υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα πολυαναμενόμενο έργο που καρκινοβατεί και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα έχει ανοικτές πόρτες για τα θέματα που θα  θέτει ο Σταύρος Μιχαηλίδης.

Ο νέος Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο λέγοντας ότι «πάνω απ΄όλους μας είναι η Χίος».

Περισσότερα Νέα

Έρχεται «καλάθι» για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών και εποχικών ειδών (Jumbo) επισκέφθηκε την Τετάρτη, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων,...

Το μεταναστευτικό κράτησε «πίσω» τη Χίο σε επενδύσεις ακινήτων (vid)

Την εκτίμηση ότι οι ξένες επενδύσεις σε ακίνητα και συνακόλουθα  η αύξηση των τιμών για...

Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα (Νο 123 / 29-11-2023)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου:                   *Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι, από το προηγούμενο σημείωμά μας,...