Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
17 C
Chios

Social

Στο «15» πρώτα υπερδομή και στη συνέχεια φυλακές

Στη Χίο βρίσκεται η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό  Εργασίας και Βουλευτή Χίου Ν.Μηταράκη είχε μια σειρά από συναντήσεις και επαφές τόσο για το ζήτημα των δικαστικών φυλακών της Χίου όσο και για την σχεδιαζόμενη δημιουργία Προαναχωρησιακού κέντρου στο νησί.

Η κα Νικολάου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Μπουγδάνο αλλά και τον Δήμαρχο Χίου Στ.Κάρμαντζη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο ο Χιώτης υφυπουργός Ν.Μηταράκης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του κλειστού κέντρου, τονίζοντας ότι μαζί με την κα Νικολάου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο 15οχλμ, όπου σχεδιάζεται η δομή.

Ο κ.Μηταράκης τόνισε ξανά ότι με την δημιουργία της νέας δομής, η ΒΙΑΛ θα κλείσει όπως και την πρόθεση της κυβέρνησης η δομή μόλις να μετατραπεί σε δικαστική φυλακή με τη λήξη του μεταναστευτικού προβλήματος. Μάλιστα για το σκοπό αυτό τις επόμενες μέρες αναμένεται στο νησί κλιμάκιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να εξετάσει την προτεινόμενη έκταση στο 15οχλμ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Σ.Κάρμαντζης αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην απόφαση του Δ.Σ για καμιά παραχώρηση δημοτικής έκτασης και τόνισε ότι όσο δεν σταματάνε οι ροές το πρόβλημα θα παραμένει.

Η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου αναφέρθηκε από την πλευρά της στις ανεπαρκείς και προβληματικές συνθήκες των δικαστικών φυλακών της Χίου εκφράζοντας την πολιτική βούληση που υπάρχει για την εξεύρεση νέου χώρου και τη μεταστέγαση τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.ΜΠΟΥΓΔΑΝΟ

Κατά τη συνάντηση της Σ.Νικολάου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Μπουγδάνο ο τελευταίος επανέλαβε τη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των τοπικών φορέων των νησιών για λειτουργία μιας και μόνης μικρής δομής μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση προσφύγων – μεταναστών.

Υπογράμμισε δε ότι το ζητούμενο είναι και παραμένει η αποσυμφόρηση των νησιών. Επίσης επισήμανε ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει το κοινωνικό αίτημα για τη μεταφορά των Δικαστικών Φυλακών Χίου σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτός αστικού ιστού, αλλά χωρίς καμιά σύνδεση με «αντισταθμιστικά οφέλη».

 Τέλος δεσμεύθηκε για τη συνδρομή της Π.Ε. Χίου στην εκπόνηση μελέτης για άμεσα αναγκαίες εργασίες για την βελτίωση των υποδομών των Δικαστικών Φυλακών Χίου.

Περισσότερα Νέα

Οι Κοινότητες της Χίου ζητούν στήριξη και ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου τους

Ψήφισμα προς την Περιφέρεια κατέθεσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου, που περιλαμβάνει 49 τοπικές κοινότητες, με...

Το Αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο της Χίου (vid)

Ο Κάμπος της Χίου είναι η εύφορη περιοχή στα νότια της πόλης η οποία διαιρείται...

Συνελήφθη με 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί...