Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019
30 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

Στο πλευρό του Γιάννη Παληού Λαϊκή Ενότητα και Εμπορικός Σύλλογος

Στο πλευρό του τυπογράφου Γιάννη Παληού ο οποίος, όπως δημοσιοποίησε, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατάσχεση της πρώτης και μοναδικής του κατοικίας, τίθενται Λαϊκή Ενότητα Χίου και Εμπορικός Σύλλογος Χίου.

 

Συγκεκριμένα:

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής Χίου:

«Ελληνικές και ξένες τράπεζες, δημόσιο και Funds συνεχίζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας, μια διαδικασία που αναμένεται μάλιστα να ενταθεί μετά τις εκλογές.

Παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, η άθλια τροπολογία που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , έγινε για την καλύτερη προστασία των τραπεζών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, γίνεται ακόμη χειρότερο καθώς μειώνονται περαιτέρω τα ήδη ασφυκτικά κριτήρια ένταξης και στοχεύει ουσιαστικά στην αρπαγή λαϊκών περιουσιών χιλιάδων οικογενειών.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στη «Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής» στηρίζουν ενεργά και δίνουν τον τόνο εδώ και τέσσερα χρόνια στο κίνημα εναντία στους πλειστηριασμούς. Γι’ αυτή τους τη στάση λοιδορήθηκαν, επικρίθηκαν, κατηγορηθήκαν και ασκήθηκαν αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος μελών, στελεχών, ακόμα και της ηγεσίας.

Διαμηνύουμε για άλλη μία φορά ότι δεν μας εξαπατούν με ψέματα, δεν μας τρομοκρατούν με διώξεις. Πραγματική λύση για το ζήτημα των “κόκκινων δανείων” μπορεί να προκύψει μόνο με τη κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και την ευρεία διαγραφή χρεών για τις λαϊκές οικογένειες και για τις μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις, με παράλληλη κοινωνικοποίηση των σκανδαλωδώς ιδιωτικοποιημένων – μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων – τραπεζών.

Η συμπαράσταση μας στον Γιάννη Παληό – όπως και σε κάθε συμπολίτη μας που θα βρεθεί σε ανάλογη θέση – είναι αυτονόητη και πρέπει να πάρει μαζικά και κινηματικά χαρακτηριστικά προκείμενου να αποτραπεί αυτή η καταστροφική εξέλιξη με τις τεράστιες κοινωνικές και ανθρώπινες διαστάσεις.»

 

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου:

«Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της υπόθεσης πλειστηριασμού Πρώτης Κατοικίας του συμπολίτη και συναδέλφου Γιάννη Παληού, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου καλεί τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους  να υψώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν στο νέο σχέδιο της Κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια».

Μέχρι το τέλος του 2019, υπολογίζεται ότι σε 76.000 νοικοκυριά θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και περιουσιών.

Η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά τον νόμο Κατσέλη, βάζει τη θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών, υποχρεώνοντας τους, να δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους  στις τράπεζες, αφού οι επιλογές είναι δύο…… Η΄ θα ενταχθούν στη ρύθμιση δόσεων που ορίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ή θα βγει η περιουσία τους σε πλειστηριασμό.

Βάζουν λοιπόν, στο ίδιο σακί απλούς ανθρώπους-επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες που δανειοδοτήθηκαν σε καλές εποχές, για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες της επιχείρησης τους, αλλά «ισοπεδώθηκαν» από την οικονομική κρίση και τη βαριά φοροληστεία, με τους πραγματικούς «μπατχτσήδες και στρατηγικούς κακοπληρωτές» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο χρεών προς το Δημόσιο αλλά και των κόκκινων δανείων.

Οι ουσιαστικοί μπαταχτσήδες μένουν στο απυρόβλητο, ενώ καλείται ο απλός κόσμος να λύσει το πρόβλημα των τραπεζών που δανειοδοτούσαν σωρηδόν πριν την κρίση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος  Χίου, θα σταθεί δίπλα στο συνάδελφο Γιάννη Παληό, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, όπου και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:

  1. Κούρεµα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.
  2. Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.
  3. Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για ανακούφιση απ’ το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.»

Περισσότερα Νέα

Ιωνικό: Ένα από τα πλέον σύγχρονα κολυμβητήρια στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγωνιστικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Ιωνικό...

Καλό ταξίδι κ. Μιχάλη, με την «τελευταία σου ερώτηση»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρόνων ο δημοσιογράφος Μιχάλης Διοματάρης, ένας από τους...

Όχι κλαδέματα και ογκώδη αντικείμενα στους κάδους

Έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια να διατηρηθεί η Πόλη και τα Χωριά όσο...