Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
26 C
Chios

Social

Στο πλευρό των Βρονταδούσων για την άρνηση στη νέα δομή ο Μητροπολίτης κ.Μάρκος

Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου, Μαριάννα Πελαντή, ανέγνωσε, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Η επιστολή του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου κατατέθηκε για τα πρακτικά και ο Σεβασμιώτατος δηλώνει ότι τη διαβίβασε προς την Ιερά Σύνοδο όπου γίνεται λόγος για διεκδίκηση εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η εκκλησιαστική περιουσία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και το άρθρο 3 που κατοχυρώνει και τους ιερούς κανόνες που με τη σειρά τους κι εκείνοι κατοχυρώνουν την εκκλησιαστική περιουσία.

Μιλάμε λοιπόν για αντισυνταγματική ενέργεια. Επί κυβερνήσεως Σαμαρά η εκκλησιαστική περιουσία που διατίθεται για κοινωφελείς σκοπούς  χωρίς μίσθωμα, όπως γίνεται επί μια δεκαετία τώρα και αφορά τους βοσκοτόπους του Αίπους δεν υπόκεινται σε ΕΝΦΙΑ».

Παράλληλα, η κα Πελαντή ανέφερε όσα αποφάσισε και ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου.

Συγκεκριμένα:

«Το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου αποφάσισε και ζητά από το Δ.Σ. την πλήρη νομική στήριξη του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό του καθεστώς επί του οροπεδίου του Αίπους, που τίθεται σε αμφισβήτηση.

Ζητάμε επίσης την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αποτροπή της δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ στο 15ο χλμ Χίου – Βολισσού και απόφαση δημοτικού συμβουλίου με ανάληψη πρωτοβουλιών, δράσεων και κινητοποιήσεων για τη στήριξη του αγώνα μας.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαραίτητο το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και εμμένουμε στην απόφαση της λαϊκής συνέλευσης του Βροντάδου για μόνο μια μικρή δομή 500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση με την κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας – Ελλάδας για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων/μεταναστών αλλά κυρίως για τον απεγκλωβισμό των νησιών που μας έχει οδηγήσει εδώ που μας οδήγησε με τις υπάρχουσες εντάσεις».

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός: Απαγορεύονται οι λιτανείες ενόψει Δεκαπενταύγουστου και οι όρθιοι στα μπαρ

Νέα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής...

Μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Β.Αιγαίου και επέκταση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (vid)

Επιστολή προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας αναφορικά με τον μειωμένο ΦΠΑ και το μεταφορικό...

Βγήκαν από το σκοτάδι Πυργί και Αρμόλια (vid)

Σε σειρά παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία της πόλης και σε χωριά προχωρά η Διεύθυνση...