Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

«Στο ίδιο έργο θεατές»: Αγανάκτηση στον ΝΟΧ για το κλειστό Ιωνικό Κολυμβητήριο

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Ναυτικός Όμιλος Χίου που αναζητά χώρο για την προετοιμασία της ομάδας Ανδρών ενόψει της εκκίνησης των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Πρωτάθλημα της Α1.

Το κλειστό Ιωνικό κολυμβητήριο οδηγεί στην αναζήτηση λίγων μέτρων στην Αθήνα για το σύνολο του Μάκη Βολτυράκη, με τον σύλλογο να κάνει λόγο για απουσία στήριξης, δυσβάστακτα οικονομικά έξοδα μέχρι να ανοίξει το κολυμβητήριο, καθώς και αδράνεια όλων των τμημάτων του ΝΟΧ εξαιτίας του χώρου προπόνησης που μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου… ουσιαστικά δεν θα υπάρχει.

 

Η ανακοίνωση του ΝΟ Χίου:

«Για μια ακόμη χρονιά στο ίδιο έργο θεατές!
Το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα κι ενώ όλες οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους στα κολυμβητήρια τους, ο μονίμως άστεγος τα τελευταία χρόνια Ναυτικός Όμιλος Χίου είναι ο μόνος που ψάχνει από δω κι από κει στα κολυμβητήρια της Αθήνας, λίγο χώρο για να προπονηθεί.

Και ο λόγος, ο ίδιος για ακόμη μία χρονιά: το κλειστό Ιωνικό κολυμβητήριο. Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια προγραμματίζονται την ίδια περίοδο, πάνω στην έναρξη της προετοιμασίας εν όψει της αγωνιστικής περιόδου και διαρκούν πολύ περισσότερο χρόνο απ´ όσο πραγματικά χρειάζεται. Μοναδικός χαμένος από αυτή την έλλειψη σωστού προγραμματισμού είναι πάντα ο ίδιος: Ο ΝΟΧ, η ομάδα που με τεράστιο αγώνα καταφέρνει να στέκεται επάξια τόσα χρόνια στην Α1 εθνική κατηγορία και που θα έπρεπε αυτονόητα να έχει τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων, αντί γι’ αυτό κάθε χρόνο παλεύει για να έχει τα αυτονόητα, ένα λειτουργικό κολυμβητήριο στην έδρα του για να προπονείται και να αγωνίζεται.

Όσο για την οικονομική επιβάρυνση του σωματείου που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση, δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη ανάλυση. Επιπλέον εισιτήρια, επιπλέον ξενοδοχεία, επιπλέον αυτοκίνητα, επιπλέον δυσβάστακτα έξοδα γενικά!
Και σαν να μην φτάνει αυτό, θα πρέπει να δοθούν και οι πρώτοι κρίσιμοι για την πορεία της ομάδας αγώνες εντός έδρας σε κολυμβητήρια της Αθήνας, χωρίς το πραγματικό πλεονέκτημα της έδρας, αφού, όπως πληροφορήθηκαμε, το Ιωνικό κολυμβητήριο θα ανοίξει μετά τις 25 Σεπτεμβρίου (…και αν, λέμε εμείς). Μέχρι τότε, ούτε ακαδημίες, ούτε ηλικιακές ομάδες θα μπορούν να προπονούνται, τη στιγμή που οι αντίστοιχες των άλλων σωματείων σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει…
Να φταίει άραγε ο κακός προγραμματισμός; Να φταίει η καθυστέρηση στις εργασίες; Να φταίει και λίγο η αδιαφορία κάποιων υπευθύνων; Ποιος ξέρει…Αλλά δεν είναι λίγο περίεργο όλα τα άλλα κολυμβητήρια της Ελλάδας να λειτουργούν από τέλος Αυγούστου και το δικό μας, στολίδι κατά τα άλλα, να ξεκινά πάντα τη λειτουργία του με τεράστια καθυστέρηση;
Αυτή η κατάσταση μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ο ΝΟΧ αγωνίζεται μόνος να σηκώσει το τεράστιο βάρος της παραμονής του στην Α1 εθνική κατηγορία, χωρίς την αυτονόητη στήριξη των τοπικών φορέων ακόμη και στα βασικά.

Οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, μια ομάδα που αγωνίζεται εκπροσωπώντας τον τόπο στο ανώτερο δυνατό επίπεδο θα είχε την αυτονόητη στήριξη όλων. Δυστυχώς όμως αυτό δε συμβαίνει στην πράξη, παρά μόνο στα λόγια στην περίπτωση του ΝΟΧ…».

Περισσότερα Νέα

Έκκληση της ΔΕΥΑΧ για προσοχή στο νερό λόγω αυξημένης ζήτησης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ: Λόγω του καύσωνα , των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της τουριστικής κίνησης, η...

Χίος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την «μαύρη» επέτειο της Κύπρου

Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπετειακῶν ἐκδηλώσεων γιά τήν...

Η πανήγυρη της Αγίας Μαρκέλλας στη Νέα Υόρκη (pics)

Όαση με όλη την σημασία της λέξεως αποτέλεσε το διήμερο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας...