Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

Στις Οινούσσες η Κιβωτός του Κόσμου και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου, στα πλαίσια της πρόληψης για την στοματική υγιεινή των παιδιών, υλοποίησαν δράση στις 5/11/2019 και επισκέφθηκαν το απομακρυσμένο νησί των Οινουσσών με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα. Στόχος της δράσης ήταν η σωστή ενημέρωση και ο σχολαστικός στοματικός έλεγχος προς τα παιδιά από τους εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς επίσης και η ενημέρωση για το γενικότερο κοινωνικό έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Η εν λόγω δράση έχει ξεκινήσει από τον περασμένο χειμώνα με επισκέψεις των σχολείων στο χώρο του Κοινωνικού Οδοντιατρείου της Κιβωτού του Κόσμου-Αιγαίου στην πόλη της Χίου. Το καλοκαίρι έγιναν επισκέψεις εθελοντών Οδοντιάτρων με την  Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα σε απομακρυσμένα χωριά, όπως Καρδάμυλα, Πυργί και Καλλιμασιά. Η δράση συνεχίστηκε στις Οινούσσες με τη συμμετοχή των Οδοντιάτρων Πηνελόπης Αγάθου-Μαλακού και HendrikFreeke, όπου εξέτασαν πάνω από 30 παιδιά, νηπιακής ηλικίας και παιδιά δημοτικού και παράλληλα μοιράστηκαν οδοντιατρικά ενημερωτικά σημειώματα προς τους γονείς.

Η επιτυχής συνεργασία της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου, καθώς και με τα σχολεία της Χίου αποτελεί ουσιαστικό κοινωνικό έργο, ούτως ώστε να γίνει υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση στα παιδιά, σχετικά με την στοματική τους υγιεινή.

Κατά τη διάρκεια της δράσης προβλήθηκε βίντεο, έγινε ενημέρωση και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στα παιδιά για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Περισσότερα Νέα

SWAN: Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση, Κυκλική Οικονομία Ενημερωθείτε για το SWAN, την ψηφιακή διαβαλκανική πλατφόρμα Επαναχρησιμοποίησης& Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων...

Ξεκινά η βελτίωση του δρόμου Χίου – Καρφά (vid)

Συμβασιοποιείται και ξεκινά μέχρι το τέλος της εβδομάδας το έργο για τη βελτίωση του δρόμου...

Η ιστορία και το αύριο των πηγών της Κλειδούς στην εκδήλωση του ΦΟΒ (vid)

Τους πρωτεργάτες της μεταφοράς του νερού από τη Μέσα Κλειδού στο σημείο όπου είναι σήμερα...