Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Στηρίζει τη λειτουργία της Επιτροπής για τη δημοτική περιουσία το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη στήριξή του στην λειτουργία της Επιτροπής για τη δημοτική περιουσία και την καταγγελία της δημοτικής αρχής για «αντιδημοκρατικές πρακτικές» με παρακώλυση της λειτουργίας της επιτροπής αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου στην συνεδρίαση της Τετάρτης.

Σύσσωμες οι αντιπολιτεύσεις στήριξαν το ψήφισμα που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Χάρης Μπουρνιάς ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η παράταξη του Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο Χ.Μπουρνιάς:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου καταδικάζει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της δημοτικής αρχής και ειδικότερα την ενέργεια του κ.Γενικού Γραμματέα όσον αφορά στην παρακώλυση λειτουργίας της επιτροπής για τη δημοτική περιουσία, που συνεστήθη και λειτουργεί με τις αριθμ.134, 188, 354 και 386/2021 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, όπως περιγράφονται στο από 15/09/2021 έγγραφο του προέδρου της επιτροπής, με αποστολή δυο ηλεκτρονικών μηνυμάτων (02-09-21 ώρα 11:08 & 10:09-21 και ώρα 09:27) στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Περιουσίας, να μην παρευρεθούν σε ακροάσεις της επιτροπής, θέτοντας ταυτόχρονα θέμα νομιμότητας στη σύσταση και λειτουργία της, πλήττουν βάναυσα το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και τις διατάξεις της οικείας νομοθεσίας. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Υπουργό Εσωτερικών για τις δικές τους ενέργειες.

Στην εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής, Χάρης Μπουρνιάς, αναφέρθηκε σε 2 ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Αντώνη Ζερβάκη, στα οποία, κατ’εντολή του Δημάρχου, καλούσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του τμήματος περιουσίας να μην προσέλθουν στη συνεδρίαση της επιτροπής και όσα κατατεθούν θα διαβιβαστούν μέσω του τμήματος υποστήριξης πολιτικών οργάνων.

Ο Χάρης Μπουρνιάς μίλησε για εμφανή παρακώλυση από την πλευρά της δημοτικής αρχής της λειτουργίας της επιτροπής ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος, όπως ανέφερε ο κ.Μπουρνιάς, είχε πει ότι είναι καλοδεχούμενη όποια βοήθεια προκύψει.

Οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων στάθηκαν στη σημασία της επιτροπής προσθέτοντας ότι συνεισφέρει στο ζήτημα της δημοτικής περιουσίας και υποστήριξαν ότι δεν έγκειται ζήτημα νομιμότητας με τον κ.Τριαντάφυλλο να υπενθυμίζει λεγόμενα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Π.Καλογεράκη, από τη συνεδρίαση στην οποία συγκλήθηκε η Επιτροπή που φέρεται να αποδεικνύουν ότι συστάθηκε με απόφασή του.

Από την πλευρά του ο Παύλος Καλογεράκης έκανε λόγο για εκ μέρους του προσπάθεια οριοθέτησης της πρότασης στην τότε συνεδρίαση ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Βεργίνας, έθεσε θέμα νομιμότητας της Επιτροπής ενώ πρότεινε να αναλάβει τον ρόλο της κατάρτισης σχεδίου για την δημοτική περιουσία η Μονομετοχική.

Ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, χαρακτήρισε εγκαταλελειμμένη για χρόνια τη μεγάλη δημοτική περιουσία και έκανε λόγο για «αλά κάρτ» βούληση των αντιπολιτεύσεων για συνεργασία.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...