Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

«Στην ευθύνη της κυβέρνησης ο σχεδιασμός για τη δομή αφού δεν έχει υποδειχθεί χώρος» (vid)

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου με τον Πρωθυπουργό παραχώρησε ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ο κ.Κάρμαντζης εξήγησε ότι υπήρχε κοινή αντίληψη για το ότι πρέπει να δημιουργηθούν στα νησιά κλειστά ελεγχόμενα κέντρα μικρής αλλά επαρκούς χωρητικότητας για καταγραφή, ταυτοποίηση και προσωρινή φιλοξενία προκειμένου εν συνεχεία να υπάρξει επικέντρωση στις αναπτυξιακές προοπτικές των νησιών.

Ο Δήμαρχος Χίου σημείωσε ότι ο ίδιος έθεσε επί τάπητος το ζήτημα των αντιδράσεων της Χίου στη δημιουργία δομής αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκαθαρίζοντας ότι το αίτημα για επιτάχυνση της κατασκευής των  κέντρων δεν αφορούσε αίτημα του ίδιου, αφού όπως είπε «δεν υπάρχει καν πρόταση της Χίου για χώρο» επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος διαφωνεί με τη δημιουργία δομής στο Θόλος.

Επιπλέον, όπως διευκρινίστηκε, δεν υπήρξε συζήτηση ούτε για τα αριθμητικά δεδομένα της δομής, ούτε για το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας της στη Χίο ούτε για τα χρονικά πλαίσια του αδειάσματος της ΒΙΑΛ παρά μόνο για συνεχιζόμενο διάλογο, με τον Σ.Κάρμαντζη να επισημαίνει ότι «είναι κοινή διαπίστωση ότι η αποσυμφόρηση προχωρά και πρέπει να συνεχιστεί».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αφού δεν έχει υποδειχθεί κάποιος χώρος από το Δ.Σ. πλέον η ευθύνη των χειρισμών για το θέμα βρίσκεται στα χέρια αποκλειστικά της κυβέρνησης.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...