Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
16 C
Chios

Στη Λευκωνιά οι θετικοί της ΒΙΑΛ και αναχώρηση 500 ατόμων το Νοέμβριο (vid)

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και μετά τους δειγματοληπτικούς  ελέγχους των κλιμακίων του ΕΟΔΥ που έδειξαν ότι σε σύνολο 654 ελεγχθέντων βρέθηκαν 71 θετικά δείγματα,  ο Υπουργός Μετανάστευσης συγκάλεσε σύσκεψη το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο της Χίου, με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΒΙΑΛ και των υγειονομικών φορέων του νησιού,  και με εξαίρεση τον ιατρικό σύλλογο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα  και αναζητήθηκαν λύσεις.  Όπως δηλώνει   ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Π. Βρουλής αποφασίστηκε το ακίνητο της ‘Αλήθειας’ στη Λευκωνιά να χρησιμοποιηθεί ως χώρος καραντίνας, με δεδομένο ότι δεν επαρκούν οι υποδομές στη ΒΙΑΛ για να μπουν σε καραντίνα όλα τα άτομα που έχουν βρεθεί θετικά.  Παράλληλα σε περίπτωση που υπάρξουν νέες αφίξεις εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν συμβάσεις με ξενοδοχεία που θα χρησιμοποιηθούν για καραντίνα  14  ημερών.

 Επιπλέον,  σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Μετανάστευσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης,  ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών περί  τα 500 άτομα , αναμένεται να αναχωρήσει    για την ηπειρωτική Ελλάδα μέσα στο Νοέμβριο.

  Λύση αναζητήθηκε και για το πρόβλημα της μεταφοράς των θετικών ή ύποπτων κρουσμάτων από τη ΒΙΑΛ προς το Νοσοκομείο ή το χώρο καραντίνας, με το Δήμο να δηλώνει ότι μπορεί να διαθέσει ένα βαν για να μετατραπεί σε όχημα μεταφοράς αλλα θα πρέπει το Υπουργείο ή κάποιος άλλος φορέας να διαθέσει οδηγό. Τέλος τέθηκε μετ΄ επιτάσεως στον εκπρόσωπο της αστυνομίας το θέμα του ελέγχου της ΒΙΑΛ, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα πρόσφυγες και μετανάστες να κατεβαίνουν στην Πόλη εν μέσω υγειονομικού αποκλεισμού της δομής.

Περισσότερα Νέα

Συμφωνία της Ε.Ε. με τη Moderna για το εμβόλιο

Σε συμφωνία με την εταιρία Moderna για τη χορήγηση του υποψηφίου εμβολίου κατά της COVID-19...

ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθούν τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου...

Ο Δήμος Χίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (vid)

Ανακοίνωση του Δήμου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των...