Δευτέρα, 20 Μάιος 2019
20 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτισμός

Social

Στη Χίο η Κατερίνα Ζαχαροπούλου για δυο σεμινάρια

Μάιος, μήνας αφιερωμένος στην τέχνη και τον πολιτισμό, και στο πλαίσιο των «Ομηρείου έργων» θα φιλοξενηθεί στη Χίο η εικαστικός και επιμελήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

 

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου έχει διδαχθεί ζωγραφική, σχέδιο, θεωρία και ιστορία της τέχνης και έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει πολλές σχετικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, εκπομπές.Από το 2003 παρουσιάζει στην ΕΡΤ την εκπομπή Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ, τη μοναδική εδώ και χρόνια εκπομπή για τη σύγχρονη τέχνη. Τέλος, διοργανώνει πλήθος διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, τα οποία είναι περισσότερο ζωντανές αφηγήσεις για τη σχέση μας με την ανθρώπινη συνθήκη μέσα στους καιρούς που ζούμε και λιγότερο θεωρητικές προσεγγίσεις της Ιστορίας της Τέχνης.

 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των Ομηρείου Έργων και σε συνεργασία με το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου,και ειδικότερα μέσω της Συντονίστριας Ε.Ε- Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Ανατολής Βροχαρίδου, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου θα προσφέρει ένα σεμινάριο–καταρχάς για εκπαιδευτικούς,αλλά όχι αποκλειστικά–με τίτλο «Πολιτική και άλλες Μελαγχολίες», καθώς και μια διάλεξη, ανοιχτή στο κοινό, με τίτλο «Η Ιστορία της απεικόνισης της Μελαγχολίας στην Τέχνη». Η έννοια της Μελαγχολίας συνιστά, λοιπόν, τον κοινό άξονα και των δύο εισηγήσεων. Η απεικόνισή της στην τέχνη μπορεί να μεταπλάσει το αρνητικό αυτό βίωμα, κάνοντάς το περισσότερο ανεκτό και ελπιδοφόρο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22.05.19, στις 18:00 και η διάλεξη την επομένη, 23.05.19 στις 18:30.

Και οι δυο δράσεις εντάσσονται στα «Ομηρείου έργα»,δράσεις πολιτισμού που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ομήρειο, φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανανέωση του τόπου μας. Σας καλούμε και αυτό τον μήνα να συμμετάσχετε στα «Ομηρείου Έργα», ακολουθώντας διαδρομές τέχνης και πολιτισμού.

 

Περισσότερα Νέα

Γ.Καμίνης στην «Πατρίδα»: Κομβικής σημασίας οι Ευρωεκλογές, να ψηφίσουν με ευθύνη οι πολίτες

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, «έκλεισε» την προεκλογική του περιοδεία στην Περιφέρεια,...

Η Γιούλα Αργυρούδη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Πολιτών» στην «Πατρίδα»

Η Γιούλα Αργυρούδη, υποψήφια περιφερειακής σύμβουλος με τη "Συμπαράταξη Πολιτών" στην "Πατρίδα".

Την Πέμπτη η προεκλογική ομιλία του Σταμάτη Κάρμαντζη

Την Πέμπτη στις 19:30 στην Πλατεία Ν.Πλαστήρα (Βουνάκι) θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου...