Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
22 C
Chios

Social

Στη Χίο η Κατερίνα Ζαχαροπούλου για δυο σεμινάρια

Μάιος, μήνας αφιερωμένος στην τέχνη και τον πολιτισμό, και στο πλαίσιο των «Ομηρείου έργων» θα φιλοξενηθεί στη Χίο η εικαστικός και επιμελήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

 

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου έχει διδαχθεί ζωγραφική, σχέδιο, θεωρία και ιστορία της τέχνης και έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει πολλές σχετικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, εκπομπές.Από το 2003 παρουσιάζει στην ΕΡΤ την εκπομπή Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ, τη μοναδική εδώ και χρόνια εκπομπή για τη σύγχρονη τέχνη. Τέλος, διοργανώνει πλήθος διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, τα οποία είναι περισσότερο ζωντανές αφηγήσεις για τη σχέση μας με την ανθρώπινη συνθήκη μέσα στους καιρούς που ζούμε και λιγότερο θεωρητικές προσεγγίσεις της Ιστορίας της Τέχνης.

 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των Ομηρείου Έργων και σε συνεργασία με το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου,και ειδικότερα μέσω της Συντονίστριας Ε.Ε- Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Ανατολής Βροχαρίδου, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου θα προσφέρει ένα σεμινάριο–καταρχάς για εκπαιδευτικούς,αλλά όχι αποκλειστικά–με τίτλο «Πολιτική και άλλες Μελαγχολίες», καθώς και μια διάλεξη, ανοιχτή στο κοινό, με τίτλο «Η Ιστορία της απεικόνισης της Μελαγχολίας στην Τέχνη». Η έννοια της Μελαγχολίας συνιστά, λοιπόν, τον κοινό άξονα και των δύο εισηγήσεων. Η απεικόνισή της στην τέχνη μπορεί να μεταπλάσει το αρνητικό αυτό βίωμα, κάνοντάς το περισσότερο ανεκτό και ελπιδοφόρο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22.05.19, στις 18:00 και η διάλεξη την επομένη, 23.05.19 στις 18:30.

Και οι δυο δράσεις εντάσσονται στα «Ομηρείου έργα»,δράσεις πολιτισμού που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ομήρειο, φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανανέωση του τόπου μας. Σας καλούμε και αυτό τον μήνα να συμμετάσχετε στα «Ομηρείου Έργα», ακολουθώντας διαδρομές τέχνης και πολιτισμού.

 

Περισσότερα Νέα

Ιωνικό κολυμβητήριο: Ανοίγει στις 3 Ιουνίου με αυστηρούς όρους (vid)

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου ξεκινά η λειτουργία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου της Χίου προκειμένου οι αθλητές...

Οριστικό: Μένει στην Γ’ Εθνική ο ΒΑΟΛ

Επίσημη η παραμονή του ΒΑΟΛ στη Γ' Εθνική. Έπειτα από την απόφαση της ΕΟΚ για αναδιάρθρωση...

Παραιτήθηκε αλλά παραμένει στη θέση του ο Γ.Ξενάκης

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη, ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Ξενάκης, η...