Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
11 C
Chios

Social

Σταμάτης Κριμιζής και «Ταξιδευτές»…ταξίδεψαν τον κόσμο στο Μουσείο Μαστίχας

Όταν έχεις την ευκαιρία να ακούσεις αλλά και να ρωτήσεις τον Σταμάτη Κριμιζή, τον Χιώτη –από Βροντάδο- διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκό, επικεφαλής Αστροφυσικό της NASA και Πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, δεν την αφήνεις να πάει χαμένη.

Αυτό σκέφτηκε το πλήθος συμπολιτών που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μουσείο Μαστίχας Χίου για την εξαιρετική ομιλία του Στ.Κριμιζή με τίτλο «Οδύσσεια στο διάστημα. Το επικό ταξίδι των Voyager I και II από τη Γη στον Γαλαξία» που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αστρονομίας Χίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Ο Χιώτης Αστροφυσικός πραγματοποίησε έναν μικρό απολογισμό, συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού, των όσων έχουν προσφέρει στην επιστήμη της αναζήτησης τα δυο μη επανδρωμένα διαστημόπλοια Voyager I & II που από το 1977 που εκτοξεύτηκαν έως σήμερα συμβάλλουν μέσω φωτογραφιών στην εξέταση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος αλλά και έξω από αυτό.

Ως λογικό οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις γνώσεις που τους μετέδωσε ο κ.Κριμιζής ενώ ο ίδιος δέχθηκε ερωτήσεις στις οποίες απάντησε με όσο γίνεται πιο κατανοητό τρόπο.

Περισσότερα Νέα

Γ.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί που επιτέθηκαν στον 48χρονο με πέτρες και ξύλα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση των πυροβολισμών από 48χρονο σε βάρος ανηλίκων που διαμένουν στη ΒΙΑΛ...

Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων: Προστατέψτε τους συναδέλφους μας εν μέσω κορονοϊού και μεταναστευτικού

Με κοινή τους δήλωση οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, Λέσβου, Σάμου, Βορείου και...

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών: Να βγει άμεσα κονδύλι για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου: Η κρίση του κορονοϊού και το κλείσιμο των σχολικών...