Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2019
22 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτισμός

Social

Σταμάτης Κριμιζής και «Ταξιδευτές»…ταξίδεψαν τον κόσμο στο Μουσείο Μαστίχας

Όταν έχεις την ευκαιρία να ακούσεις αλλά και να ρωτήσεις τον Σταμάτη Κριμιζή, τον Χιώτη –από Βροντάδο- διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκό, επικεφαλής Αστροφυσικό της NASA και Πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, δεν την αφήνεις να πάει χαμένη.

Αυτό σκέφτηκε το πλήθος συμπολιτών που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μουσείο Μαστίχας Χίου για την εξαιρετική ομιλία του Στ.Κριμιζή με τίτλο «Οδύσσεια στο διάστημα. Το επικό ταξίδι των Voyager I και II από τη Γη στον Γαλαξία» που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αστρονομίας Χίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Ο Χιώτης Αστροφυσικός πραγματοποίησε έναν μικρό απολογισμό, συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού, των όσων έχουν προσφέρει στην επιστήμη της αναζήτησης τα δυο μη επανδρωμένα διαστημόπλοια Voyager I & II που από το 1977 που εκτοξεύτηκαν έως σήμερα συμβάλλουν μέσω φωτογραφιών στην εξέταση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος αλλά και έξω από αυτό.

Ως λογικό οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις γνώσεις που τους μετέδωσε ο κ.Κριμιζής ενώ ο ίδιος δέχθηκε ερωτήσεις στις οποίες απάντησε με όσο γίνεται πιο κατανοητό τρόπο.

Περισσότερα Νέα

Αγιασμός στην «Στέγη της Μαρίας»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά ο αγιασμός επ’ ευκαιρία της νέας σχολικής...

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στα Καρδάμυλα

Σύσσωμη η κοινωνία των Καρδαμύλων αλλά και από γειτονικά χωριά κατέκλυσαν τον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού...

Τιμή σε Στ.Κριμιζή και Κ.Συνολάκη από το Ίδρυμα Τσάκος

Με μια εμπεριστατωμένη ομιλία προς τους σπουδαστές του ιδιωτικού ναυτικού λυκείου της εταιρείας Τσάκος «Teens»...