Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
10.6 C
Chios

Social

Σταμάτης Κριμιζής και «Ταξιδευτές»…ταξίδεψαν τον κόσμο στο Μουσείο Μαστίχας

Όταν έχεις την ευκαιρία να ακούσεις αλλά και να ρωτήσεις τον Σταμάτη Κριμιζή, τον Χιώτη –από Βροντάδο- διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκό, επικεφαλής Αστροφυσικό της NASA και Πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, δεν την αφήνεις να πάει χαμένη.

Αυτό σκέφτηκε το πλήθος συμπολιτών που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μουσείο Μαστίχας Χίου για την εξαιρετική ομιλία του Στ.Κριμιζή με τίτλο «Οδύσσεια στο διάστημα. Το επικό ταξίδι των Voyager I και II από τη Γη στον Γαλαξία» που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αστρονομίας Χίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Ο Χιώτης Αστροφυσικός πραγματοποίησε έναν μικρό απολογισμό, συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού, των όσων έχουν προσφέρει στην επιστήμη της αναζήτησης τα δυο μη επανδρωμένα διαστημόπλοια Voyager I & II που από το 1977 που εκτοξεύτηκαν έως σήμερα συμβάλλουν μέσω φωτογραφιών στην εξέταση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος αλλά και έξω από αυτό.

Ως λογικό οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις γνώσεις που τους μετέδωσε ο κ.Κριμιζής ενώ ο ίδιος δέχθηκε ερωτήσεις στις οποίες απάντησε με όσο γίνεται πιο κατανοητό τρόπο.

Περισσότερα Νέα

«Η νέα δομή θα θωρακίσει τη Χίο και θα μειώσει τις ροές» (vid)

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Υπουργός Μετανάστευσης Ν.Μηταράκης στέλνει μήνυμα στους...

Στους ρυθμούς της Μόστρας και η Πόλη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες και οι ρυθμοί ανεβαίνουν για τη διοργάνωση της φετινής...

Αντίθετος με την πρόταση Ξενάκη ο Δήμαρχος Σ.Κάρμαντζης

Αποστάσεις από την πρόταση Ξενάκη παίρνει ο Δήμαρχος Χίου Σ.Κάρμαντζης λίγες ώρες πριν την έκτακτη...