Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
16 C
Chios

Social

Στ.Κάρμαντζης για Μ.Βουρνού: «Κραυγές εντυπωσιασμού, συνεχίζουμε δημιουργικά»

Για το θέμα της οικονομικής στήριξης σχολικών επιτροπών και μονάδων

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, απαντά στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Χίο» και τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Μανώλη Βουρνού.

Ο Μ.Βουρνούς είχε κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για πολιτική επιλογή εγκατάλειψης των σχολείων με τον Στ.Κάρμαντζη να απαντά κάνοντας λόγο για κραυγές εντυπωσιασμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς συνεχίζουμε δημιουργικά χτίζοντας το αύριο του τόπου μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου, Στ.Κάρμαντζη:

«Πραγματικά, προκαλεί εξαιρετικά ιδιαίτερη λύπη το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του κ. Βουρνού αναφορικά με την κατανομή των επιχορηγήσεων του Δήμου στα σχολεία του νησιού μας και όχι μόνο.

Θα περίμενε κανείς νέες αντιλήψεις, υπηρέτηση της αλήθειας, προτάσεις και πολλά άλλα που δείχνουν το διαφορετικό, το σύγχρονο, το καινούργιο.

Αντ’ αυτού καταγράφονται αντιλήψεις και συμπεριφορές πιο παλιές από τις παλιές.

Δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την ίδια κατηφορική πορεία, ούτε και θα παρασυρθούμε σε απαντήσεις και διαλόγους που ήδη γνωρίζει ο κόσμος, για τις οποίες αποφάνθηκε και φυσικά καθημερινά κρίνει και αξιολογεί.

Αντίθετα, εμείς, συνεχίζουμε δημιουργικά χτίζοντας το αύριο του τόπου μας, αδιαφορώντας στις κραυγές εντυπωσιασμού και τις συμπεριφορές που έχουν καταδικάσει οι πολίτες και αρνούνται να τις παρακολουθήσουν.

Σε αυτήν τη μεγάλη δημιουργική μας πορεία θα ακολουθήσει όποιος έχει να συνεισφέρει για τη Χίο μας, για τους ανθρώπους μας.

Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια με μία Χίο που θα ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα, μακριά από το γκρίζο και μίζερο παρελθόν.

Τόσο απλά όσο και η αλφαβήτα που διδάσκεται στα σχολεία.

Γιατί εμείς και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε».

Περισσότερα Νέα

Υπέρ της νέας δομής η δημοτική αρχή

Υπέρ της άμεσης δημιουργίας δομής, εκτός αστικού ιστού, σε συνδυασμό με το οριστικό κλείσιμο της...

«Δημοπράτηση έργου αφαλάτωσης Βροντάδου 1 εκ. ευρώ σε ξένο οικόπεδο!»

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Χίος Μπροστά": Η ΔΕΥΑΧ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας του Βροντάδου...

Ν.Μηταράκης: «Η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει, αυτονόητο ότι χρειάζεται νέα δομή» (vid)

Με δήλωσή του μετά τις συναντήσεις που είχε το Σάββατο αρχικά με τη δημοτική αρχή...