Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
20 C
Chios

Social

"ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ – Η ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ"

Παραδίδοντας τη σκυτάλη το παλαιό Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΡΤΙΟΝ” στο νέο, παρουσιάζει για τα μέλη και τους φίλους του τη θεατρική μουσική παράσταση “Σεβάς Χανούμ – η Ωραία του Πέραν”, βασισμένη στο θεατρικό μονόπρακτο του Γιώργου Χρονά, ο οποίος ευγενικά παραχώρησε το δικαίωμα παρουσίασής του στο “ΑΡΤΙΟΝ”.

Το μουσικό μονόπρακτο, έχει ως θέμα του τη ζωή και το έργο της θρυλικής τραγουδίστριας Σεβάς Χανούμ, η οποία αυτοσυστηνόταν ως “Αμαζόνα του Πόντου και της Μακεδονίας” και υπήρξε μια από τις ωραιότερες φωνές του λαϊκού, τραγουδιού ιδιαίτερα τη χρυσή περίοδο της δεκαετίας του ΄50. Το πρώτο της τραγούδι στη δισκογραφία ήταν το αγαπημένο όλων “ Όμορφη Πειραιώτισσα” του Κώστα Καπλάνη, στη διαδρομή της όμως συνεργάσθηκε με τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Βαγγέλη Περπινιάδη, τον Μανώλη Χιώτη, τη Μαρίκα Νίνου και άλλους, ενώ οι εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είχαν τεράστια επιτυχία.

Την ιδιαίτερη και πολυτάραχη ζωή της, έτσι ακριβώς όπως την εξομολογήθηκε στον Γεώργιο Χρονά, στιγμάτισε η καλλιτεχνική και ερωτική σχέση της με τον Στέλιο Καζαντζίδη, αλλά και η εξάρτησή της από απαγορευμένες ουσίες, ενώ παράλληλα η ίδια άνοιξε στον αγαπημένο τραγουδιστή την “πόρτα” του μουσικού πλούτου των Αραβικών Χωρών.

Η παράσταση του “ΑΡΤΙΟΝ” της οποίας την επιμέλεια και σκηνική σύνθεση υπογράφει η Βάσω Κριτάκη, παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ποντίων Χίου και τον Σύλλογο Θρακών και Μακεδόνων Χίου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, στις 8 μ.μ. στη μουσική ταβέρνα “Παράγκα”, που ευγενικά παραχώρησε το χώρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά πριν και μετά την παράσταση υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσετε το ποτό και τα όμορφα μεζεδάκια της “Παράγκας” με προτροπή να κρατήσετε εγκαίρως θέση.

Στο μουσικό θεατρικό έργο πρωταγωνιστούν η Πελαγία Κοντού, η Αφροδίτη Πρωϊου και ο Παντελής Μωϋσάκης, ενώ στη μουσική πλαισίωση είναι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), ο Μίμης Μαυρίκης (κιθάρα), ο Ανέστης Αραμπατζής και η Βάσω Κριτάκη (τραγούδι).

Με τη σιγουριά ότι θα περάσετε όμορφα με την ιστορία και τα τραγούδια της “Σεβάς Χανούμ”, σας περιμένουμε την Κυριακή, ευχαριστώντας σας για την υποστήριξή σας στις εκδηλώσεις μας, όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση και την προβολή της.

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...