Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019
11.8 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους υπαλλήλους του Δήμου Χίου (vid)

Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων  πρώτων βοηθειών σε υπαλλήλους του Δήμου Χίου ξεκίνησε να υλοποιείται, με την πρώτη ενημέρωση να γίνεται την Τρίτη και να απευθύνεται στους υπαλλήλους της πρόνοιας και των κοινωνικών δομών.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, με τον κ. Φώτη Βύρα να επισημαίνει τη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών στο γενικό πληθυσμό, διευκολύνοντας έτσι και τους διασώστες στο έργο τους.  Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν από το Κοινωνικό  Φαρμακείο του Δήμου, με την Ελισσάβετ Περράκη να δηλώνει ότι θα ακολουθήσουν ακόμα δυο ενημερωτικοί κύκλοι.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γ.Πατεριμός αναφέρθηκε στο δίκτυο των απινιδωτών που υπάρχει σε δημόσια κτήρια και πολυσύχναστες δομές  και το οποίο έχει  συντηρηθεί, με το Δήμο να στοχεύει στην αύξηση του δικτύου με τη τοποθέτηση και νέων μηχανημάτων.  Να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο περιλαμβάνονταν και η εκμάθηση χρήσης απινιδωτή.

Περισσότερα Νέα

Εορταστικό ωράριο από την Τρίτη με δυο Κυριακές ανοικτά

Σε ισχύ μπαίνει από την ερχόμενη Τρίτη  17 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων,...

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για την Τρίτη Ηλικία

Ένα πλέγμα στοχευμένων και ευαισθητοποιημένων δράσεων περιλαμβάνουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για...

«Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι προκήρυξαν αργία για το Βόρειο Αιγαίο» (vid)

«Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι πάντα υπέρ των απεργιών αλλά όχι των αργιών» δηλώνει...