Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
26 C
Chios

Social

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους υπαλλήλους του Δήμου Χίου (vid)

Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων  πρώτων βοηθειών σε υπαλλήλους του Δήμου Χίου ξεκίνησε να υλοποιείται, με την πρώτη ενημέρωση να γίνεται την Τρίτη και να απευθύνεται στους υπαλλήλους της πρόνοιας και των κοινωνικών δομών.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, με τον κ. Φώτη Βύρα να επισημαίνει τη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών στο γενικό πληθυσμό, διευκολύνοντας έτσι και τους διασώστες στο έργο τους.  Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν από το Κοινωνικό  Φαρμακείο του Δήμου, με την Ελισσάβετ Περράκη να δηλώνει ότι θα ακολουθήσουν ακόμα δυο ενημερωτικοί κύκλοι.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γ.Πατεριμός αναφέρθηκε στο δίκτυο των απινιδωτών που υπάρχει σε δημόσια κτήρια και πολυσύχναστες δομές  και το οποίο έχει  συντηρηθεί, με το Δήμο να στοχεύει στην αύξηση του δικτύου με τη τοποθέτηση και νέων μηχανημάτων.  Να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο περιλαμβάνονταν και η εκμάθηση χρήσης απινιδωτή.

Περισσότερα Νέα

Πανελλαδικές: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, πρόκειται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ...

Συνελήφθη αλλοδαπός με καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν την Κυριακή αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής της Εγκληματικότητας...

Τάμπλετ στους μαθητές του Δημοτικού Οινουσσών από την ΕΛΠΕ

Σε μια σημαντική δωρεά προχωρά η εταιρεία ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) καθώς προσφέρει ένα τάμπλετ σε...