Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
12.9 C
Chios

Social

Self test στο δρόμο, αλλά για την κυβέρνηση είναι όλα περίφημα

Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη, εκπαιδευτικού:

Λίγες ώρες μένουν, μέχρι να κτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία ,μετά την απόφαση της κυβέρνησης ,ότι αυτό θα γίνει με αυξημένα τεστ ,μάσκες και με τα ίδια πρωτόκολλα του 50+1,προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. Οι αντιδράσεις πολλές από την πρώτη στιγμή, με βασική κριτική ότι τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν ,με την όμικρον να καλπάζει, να μεταδίδεται ταχύτατα ειδικά στα νέα παιδιά, με μόνη διαφορά ένα παραπάνω τεστ, αλλά και αυτό μόνο για την πρώτη εβδομάδα.

Ακούσαμε αμέτρητες φορές, ότι με τα τεστ έλεγχαν την κατάσταση στα σχολεία πριν τις γιορτές, μας ανέφεραν αριθμητικά νούμερα των τεστ που έχουν δώσει δωρεάν και  ότι αυτό θα κάνουν και τώρα .Δεν άκουσαν κανέναν και δεν υπολόγισαν τίποτα, γιατί αυτό που τους περισσεύει πάντα είναι η αλαζονεία και στην συγκεκριμένη περίπτωση από τα αποτελέσματα η πλήρης ανευθυνότητα και προχειρότητα.

 Τα τεστ που τα παρουσίασαν, ως το όπλο τους για την ιχνηλάτηση  και οι αναγγελίες ότι θα πάρουμε 5  για 2 εβδομάδες, τόσο οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύεται άλλη μια φούσκα ,όπως ήταν οι μάσκες -αερόστατα και τα φοβερά παγουρίνα. Από το Σάββατο, το πρωί κυκλοφόρησε ευρύτατα η είδηση, ότι υπάρχουν ελλείψεις σε τεστ  στα φαρμακεία, γενικά σε όλη την χώρα. Στην αρχή επικρατούσε σιωπή και κενό στην διαχείριση. Προφανώς πίστευαν ότι θα μπορούσε να κρυφτεί, αλλά όσο περνούσε η μέρα το θέμα μεγάλωνε. Αρχικά διαβεβαίωναν για την επάρκεια τους και άλλαζαν οδηγίες για την παραλαβή τους, από τις περιφερειακές διευθύνσεις, τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τέλος στα παρά πέντε,  κατέληξαν  στα σχολεία. Μέχρι την πολιτική προστασία ανέφεραν αλλά  και την εμπλοκή των δήμων στην αγορά τους.

 Το δεδομένο, που αποδεικνύει την προχειρότητα και τον ανεπαρκέστατο σχεδιασμό του επιτελικού κράτους, είναι ότι πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όσα παιδιά δεν προμηθεύτηκαν τεστ θα το παραλάβουν από το σχολείο στις 7 το πρωί  ,θα το κάνουν στο δρόμο και θα  δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα-προφανώς από το κινητό  που μάλλον  πιστεύουν ότι έχουν όλοι ,όπως και δεδομένα για την σύνδεση-.

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη ανοργανωσιά, μπάχαλο  και ποιος ξέρει τι άλλο θα συναντήσουμε από αύριο.  Επιπλέον είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από τους νοσούντες εκπαιδευτικούς και τα κενά.

Για άλλη  μια φορά, μας επιβεβαιώνουν ότι είναι μόνο λόγια, ακόμα και αυτά που αναγγέλλουν αδυνατούν να  τα υλοποιήσουν και καταλήγουμε στα ίδια συμπεράσματα. Δεν μας υπολογίζουν , μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους,  αλλά πάνω από όλα ,είναι εμμονικοί και πολύ επικίνδυνοι.

Περισσότερα Νέα

92 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Χίο – 20.507 πανελλαδικά, 108 θάνατοι

92 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε για τη Χίο ο ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά...

Δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο για το Θόλος τη Δευτέρα

Δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα αναφορικά με τις ενέργειες διασφάλισης της δημοτικής...

Άδεια ειδικού σκοπού: Χαμένοι και πάλι οι γονείς του ιδιωτικού τομέα (vid)

Σημαντική δυσμενή διάκριση υφίστανται οι εργαζόμενοι γονείς του ιδιωτικού τομέα έναντι των συναδέλφων τους στον...