Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

Social

Σειρά συναντήσεων του Γιώργου Δανιήλ στην Αθήνα

Με στόχο την προώθηση σημαντικών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των Οινουσσών ο Δήμαρχος Γεώργιος Στ. Δανιήλ είχε την προηγούμενη εβδομάδα εποικοδομητικές συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και φορείς στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου συναντήθηκε με την Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά. Στη σύσκεψη παρέστη και ο κ. Χρ. Βαγιωνάκης σύμβουλος του Υπ. Ναυτιλίας επί της ναυτικής εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πρόοδο της ολοκλήρωσης του προεδρικού διατάγματος λειτουργίας της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες και δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για την παροχή κάθε αιτηθείσας συνδρομής στα πρώτα βήματα της Σχολής.

Εν συνεχεία ο κ. Γ. Δανιήλ ενημέρωσε την Γεν. Γραμματέα κα Καλογήρου για την υπό ίδρυση Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την Ναυτική Κληρονομιά και τίτλο Maritime Heritage Route και έδρα τις Οινούσσες. Η κ. Καλογήρου δήλωσε τη βούλησή της για την στήριξη της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της ναυτοσύνης του Αιγαίου και ο Δήμαρχος την ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο Δήμαρχος Οινουσσών συμμετείχε με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και φορείς νησιών και πόλεων/σταθμών Πολιτιστικών Διαδρομών- σε ευρεία τηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπ. Πολιτισμού για τις Πολιτιστικές Διαδρομές και παρουσίασε το σκεπτικό και τις αρχές της νέας Διαδρομής.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου επισκέφθηκε το Υπ. Μεταφορών και Δικτύων στο Χολαργό, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη από τον οποίον ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου στις Οινούσσες, έργο το οποίο αναμένεται να συμβάλλει περαιτέρω στην άρση της απομόνωσης και στην βελτίωση της επισκεψιμότητας του ακριτικού νησιού.

Τέλος, ο κ. Γ. Δανιήλ προέστη ως Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» του καθιερωμένου από την Αδελφότητα εορτασμού της Αγ. Μαρκέλλας στον Πειραιά. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις Οινούσσες και για τις εξελίξεις στο Αιγαίο στον Δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA TV και να έχει συνεργασία με το Γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη για την προώθηση του αιτήματος για την δημιουργία πύλης Schengen στις Οινούσσες.

Περισσότερα Νέα

Περιηγούμαστε εικονικά στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL»

Αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα (VR) μεταφερόμαστε στη Σπάρτη και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού,...

Έτοιμη να λύσει το χρηματοδοτικό κενό για τον βιολογικό της Βολισσού η Περιφέρεια (vid)

Την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να στηρίξει τους κατοίκους της Βολισσού έτσι ώστε να...

«Κενό» στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και στη Χίο (vid)

Ένα σημαντικό  κενό στην διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών με κορονοϊό εντοπίζει και...