Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
13.4 C
Chios

Social

Σε ομηρεία 30 εργαζόμενοι, σε απόγνωση οι μόνιμοι υπάλληλοι στο Νοσοκομείο

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο που έχουν  προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ και εργάζονται εδώ και 2.5 χρόνια σε διάφορες θέσεις.

Οι 30 εργαζόμενοι ζητούν να μπει ένα τέλος στην εργασιακή τους ομηρεία επισημαίνοντας ότι από τις 8 Ιουλίου  και μόλις ορκιστεί η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όπως είπε ο εκπρόσωπός τους, Λευτέρης Μπαλαχούτης, οι εργαζόμενοι, που προσλήφθηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ, καλύπτουν σημαντικές ανάγκες στο νοσοκομείο τόσο σε διοικητικές όσο και σε θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους 9 τραυματιοφορείς οι 6 είναι από το πρόγραμμα που λήγει τον Φεβρουάριο του 2020, «σήμερα λόγω της κινητοποίησης έχει μείνει 1 τραυματιοφορέας σε όλο το Νοσοκομείο με ότι αυτό συνεπάγεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαχούτης.  Οι ίδιοι καλούν τους τοπικούς φορείς αλλά και τα κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα τους.

Στο πλευρό  των εργαζομένων στέκονται και οι μόνιμοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου αναγνωρίζοντας  τις υπηρεσίες και την δουλειά που προσφέρουν. Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ,  Γιάννης Λαμπαδοχυτός, η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 8 Ιουλίου σε περίπτωση που δεν προχωρήσει στη μετατροπή των συγκεκριμένων σε αορίστου χρόνου θα έχει απέναντι της το σύνολο των εργαζομένων. Το άκαιρο της κινητοποίησης, λόγω εκλογών, αναγνώρισε η Μαρία Σαραντινίδου, επισημαίνοντας ότι η μονιμοποίηση τους δεν είναι θέμα της διοίκησης αλλά της κυβέρνησης.

Περισσότερα Νέα

Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε σήμερα 1 Απριλίου ότι θα γίνουν οι Ακολουθίες για το Πάσχα...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου: «Αναγκαία η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση»

Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου: Με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε θα...

Μια virtual περιήγηση στην έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»

Μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε την εικονική πραγματικότητα (VR) για να «ταξιδέψουμε» στο Κάστρο Ιωαννίνων και...