Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
25 C
Chios

Social

Σε λειτουργία η υπερσύγχρονη κουζίνα που εξυπηρετεί 7 παιδικούς σταθμούς (vid)

Σε πλήρη λειτουργία είναι η υπερσύγχρονη ενιαία κουζίνα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου. Η ενιαία κουζίνα εξυπηρετεί τους 7 βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκτός από αυτό των Καρδαμύλων, και εκεί παρασκευάζονται τα γεύματα για βρέφη και παιδιά. Ακολούθως οι μερίδες μεταφέρονται κατάλληλα συσκευασμένες   μέσα σε ειδικά isobox στους παιδικούς σταθμούς, από το Βροντάδο μέχρι την Καλλιμασιά και τα Καμπόχωρα.

«Πρόκειται για ένα έργο που μελετήθηκε και  χρηματοδοτήθηκε από  ευρωπαϊκούς πόρους και με πληροί τις προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών για αυτές τις υποδομές» δήλωσε ο Πρόεδρος Γ. Μανάρας , επισημαίνοντας ότι η κουζίνα είναι πλήρως στελεχωμένη από το απαιτούμενο προσωπικό. Για μια υποδομή που διευκολύνει την διαχείριση και την καθημερινότητα των παιδικών σταθμών μίλησε και η Διευθύντρια Μαρία Συνάγκη.

Αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Νομικού Προσώπου μέχρι στιγμή έχουν γίνει μέσω ΕΣΠΑ δεκτά περίπου 220 παιδιά και αναμένεται  μέχρι τέλος της βδομάδας η δεύτερη φάση του προγράμματος ώστε στη συνέχεια να ικανοποιηθούν και οι αιτήσεις για βρέφη και παιδιά με τροφεία.

 

Περισσότερα Νέα

Πέτσας για κορονοϊό: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

Ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νέο lockdown άφησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στην...

Μόρια: Βίντεο με τους εμπρηστές εν δράσει (vid)

Σε βίντεο, που έχει συμπεριληφθεί στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., είναι καταγεγραμμένη η δράση των εμπρηστών...

«Μάσκες χωρίς πιστοποίηση, επικίνδυνο το έλασμα από το ύφασμα για τους μικρούς μαθητές»

Με κοινή δήλωσή τους, οι Νίκος Νύκτας, Δημοτικός Σύμβουλος της Συμμαχίας Αξιών, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού...