Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
24.9 C
Chios

Social

Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση Μουτζούρη – Κικίλια

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να συζητήσουν τον συντονισμό δράσεων ενόψει της Αντιπυρικής προστασίας και εκτάκτων γεγονότων.

Ο Περιφερειάρχης και ο Υπουργός  συζήτησαν για τα  θέματα πολιτικής προστασίας και εσωτερικής ασφάλειας στα  νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία φέτος ενισχύονται σε ανθρώπινο δυναμικό με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών καθώς υπερδιπλασιάζονται οι μονάδες δασοκομάντος σε όλη τη χώρα, με τις τρεις από αυτές να δημιουργούνται σε νησιά του Βορείου Αιγαίου: Στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο.

Ο κ. Μουτζούρης ζήτησε από τον κ. Κικίλια, ο οποίος και το αποδέχτηκε, την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της ΕΝΠΕ, στο οποίο θα καθορίζονται και αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Περιφερειών σε σχέση με τα θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Υπουργός συνεχάρη τον κ. Μουτζούρη για τη νέα του θέση ως πρόεδρος της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας του Υπουργείου ΚΚΠΠ με τις 13 Περιφέρειες της χώρας αναφορικά με την πρόληψη, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το συντονισμό στο πεδίο για την αντιμετώπιση  δασικών πυρκαγιών.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον κ. Κικίλια να παρευρεθεί σε σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των Περιφερειαρχών, προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα, κάτι που όπως απάντησε ο Υπουργός θα γίνει στο  επόμενο διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την συνάντηση εργασίας και το κλίμα συνεργασίας που υπήρξε με τον Υπουργό κ. Κικίλια.

Περισσότερα Νέα

Ποινικές ευθύνες Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών στα Τέμπη (vid)

Ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης από το βήμα της Βουλής στις 11 Απριλίου αναφέρθηκε...

Ξεκινά από Δευτέρα η αντιπυρική περίοδος

Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από...

Μαλαφής σε Κάρμαντζη: Τα έργα δεν έχουν ανάγκη πατρότητας

Ανακοίνωση του Δημάρχου Χίου, Γιάννη Μαλαφή, στις δηλώσεις του Σ.Κάρμαντζη για τον Δημοτικό Κήπο: Πράγματι ο...