Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
26 C
Chios

Social

Σε φάση ολοκλήρωσης το Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ (vid)

Το εργοτάξιο του χώρου όπου θα στεγαστεί το Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία στο Νεχώρι επισκέφτηκε, με αφορμή και την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Π.Μπουγδάνος συνοδευόμενος από  τους Νίκο Αντωνίου και τον Κωνσταντίνο Ανδρεάδη, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για μια δομή η οποία μελετήθηκε και επιβλέπεται από την Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου και με την ολοκλήρωση της θα παραδοθεί στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ για τη λειτουργία του, ώστε εκεί να περνάνε το χρόνο τους δημιουργικά και με ασφάλεια παιδιά με αναπηρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος παραχωρήθηκε απο τον Οίκο Αγάπης της Μητρόπολης Χίου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 960.000 ευρώ και περιλαμβάνει εξ ολοκλήρου νέες διαρρυθμίσεις στους εξωτερικούς και  εσωτερικούς χώρους, ώστε να καταστούν λειτουργικοί, διαμόρφωση και φωτισμούς στον περιβάλλοντα χώρο και σε επόμενη φάση προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Μάλιστα είναι σημαντικό το γεγονός ότι το έργο βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, με τον κ.Μπουγδάνο να εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί πολύ πριν το Μάιο, που είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης.

Στην πολύ καλή συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου στάθηκε ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, που αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτήριο για να καταστεί ασφαλές για τα άτομα με αναπηρία.

Περισσότερα Νέα

Πανελλαδικές: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, πρόκειται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ...

Συνελήφθη αλλοδαπός με καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν την Κυριακή αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής της Εγκληματικότητας...

Τάμπλετ στους μαθητές του Δημοτικού Οινουσσών από την ΕΛΠΕ

Σε μια σημαντική δωρεά προχωρά η εταιρεία ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) καθώς προσφέρει ένα τάμπλετ σε...