Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019
11.8 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Σε φάση ολοκλήρωσης το Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ (vid)

Το εργοτάξιο του χώρου όπου θα στεγαστεί το Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία στο Νεχώρι επισκέφτηκε, με αφορμή και την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Π.Μπουγδάνος συνοδευόμενος από  τους Νίκο Αντωνίου και τον Κωνσταντίνο Ανδρεάδη, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για μια δομή η οποία μελετήθηκε και επιβλέπεται από την Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου και με την ολοκλήρωση της θα παραδοθεί στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ για τη λειτουργία του, ώστε εκεί να περνάνε το χρόνο τους δημιουργικά και με ασφάλεια παιδιά με αναπηρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος παραχωρήθηκε απο τον Οίκο Αγάπης της Μητρόπολης Χίου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 960.000 ευρώ και περιλαμβάνει εξ ολοκλήρου νέες διαρρυθμίσεις στους εξωτερικούς και  εσωτερικούς χώρους, ώστε να καταστούν λειτουργικοί, διαμόρφωση και φωτισμούς στον περιβάλλοντα χώρο και σε επόμενη φάση προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Μάλιστα είναι σημαντικό το γεγονός ότι το έργο βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, με τον κ.Μπουγδάνο να εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί πολύ πριν το Μάιο, που είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης.

Στην πολύ καλή συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου στάθηκε ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, που αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτήριο για να καταστεί ασφαλές για τα άτομα με αναπηρία.

Περισσότερα Νέα

Εορταστικό ωράριο από την Τρίτη με δυο Κυριακές ανοικτά

Σε ισχύ μπαίνει από την ερχόμενη Τρίτη  17 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων,...

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για την Τρίτη Ηλικία

Ένα πλέγμα στοχευμένων και ευαισθητοποιημένων δράσεων περιλαμβάνουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για...

«Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι προκήρυξαν αργία για το Βόρειο Αιγαίο» (vid)

«Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι πάντα υπέρ των απεργιών αλλά όχι των αργιών» δηλώνει...