Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

Σ.Γεωργούλας: «Τα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης»

Δήλωση του Στράτου Γεωργούλα, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ο Άλλος Δρόμος»:

Στη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων με τον αρμόδιο Υπουργό Μετανάστευσης, αποκαλύφθησαν τα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης προς το λαό της Λέσβου. Σε αντίστοιχες ερωτήσεις που κάναμε προς τον κο Μηταράκη, αναδείχθηκαν τα εξής:
1. Η απειλή της κυβέρνησης προς τους νησιώτες παραμένει. Δομή θα υπάρχει είτε στο Καρα Τεπε είτε σε χώρο που θα υποδείξουν τα αυτοδιοικητικά συμβούλια.
2. Αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την απόβαση των ΜΑΤ σε Λέσβο- Χίο τον προηγούμενο Φεβρουάριο
3. Η κυβέρνηση θα φτιάξει μια «μικρότερη» δομή στη Λεσβο υπερδιπλάσιαζοντας τη χωρητικότητα της Μοριας, φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη δομή της Ευρώπης.
4. Η νέα δομή θα είναι «κλειστή» στον τίτλο και ανοικτή στην πράξη.
5. Η κυβέρνηση ψήφισε σε Νόμο το γεωγραφικό αποκλεισμό στα νησιά αλλά το έκανε γιατί το είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση
6. Η κυβέρνηση κάνει σεβαστή τη βούληση κατοίκων σε όλη τη χώρα που δεν θέλουν ΚΥΤ στην περιοχή τους, αλλά δεν κάνει το ίδιο για τους κατοίκους του Β.Αιγαίου.
Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Μετανάστευσης, το είπε καθαρά σε αυτή τη συνάντηση. Είναι εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης με αυτές τις διαστάσεις του νέου ΚΥΤ που αναλογούν στην αστυνομική δύναμη των 350 στελεχών που θα ανήκουν στη νέα Αστυνομική Διεύθυνση του Καρά Τεπέ.
Το ζήτημα είναι ποιες θα είναι οι ενέργειες μας σε απάντηση αυτών των επιθετικών ενεργειών της κυβέρνησης. Στο συμβούλιο που ακολούθησε ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη να δώσει τα πρακτικά της σύσκεψης των φορέων που αρνήθηκαν την πρόταση κινητοποιήσεων (γιατί ο λαός της Λέσβου αξίζει διαφάνεια), τον ρωτήσαμε σε τι ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει η Περιφέρεια για τον έλεγχο νομιμότητας των εργασιών στο Καρά Τεπέ.
Ως προς την τελική μας πρόταση, ζητήσαμε τη συμμετοχή όλων μας σε μεγάλες κινητοποιήσεις από κοινού με όσους ζητούν το ίδιο πράγμα, (δηλαδή τους αιτούντες άσυλο)- να τελειώσουμε με αυτή την αθλιότητα

Περισσότερα Νέα

Οικονομοτεχνική μελέτη «και βλέπουμε» για τον αναπτυξιακό οργανισμό Χίου-Οινουσσών-Ψαρών

Την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας για τη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού ανάμεσα σε Χίο, Οινούσσες και...

Κορονοιός (21/10): 865 νέα κρούσματα, 1 στη Χίο

865 νέα κρούσματα-αριθμό ρεκόρ ανακοίνωσε για σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 86 είναι οι διασωληνωμένοι ενώ...

Στην αναμονή για την υπογραφή του Περιφερειάρχη για τα εξωτερικά ιατρεία της ΒΙΑΛ (vid)

Την υπογραφή του Περιφερειάρχη Κ.Μουτζούρη περιμένει η προκήρυξη για την πρόσληψη των γιατρών και των...