Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
29.9 C
Chios

Social

Ρεκόρ στο δείπνο του Οίκου Ευγηρίας προ τιμή του ζεύγους Αγγελικής και Στυλιανού Ζερβούδη (vid)

Δεν έπεφτε καρφίτσα στην μεγάλη και επιβλητική αίθουσα του «Metropolitan Club» στο Μανχάταν, όπου το απόγευμα της Κυριακής, 12ης Νοεμβρίου 2023 παρατέθηκε το τιμητικό δείπνο του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς.

Το δείπνο είχε τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος χαρακτήρας σχετίζονταν με τον εορτασμό της 65ης επετείου της ιδρύσεως του μοναδικού Ελληνορθόδοξου Οίκου Ευγηρίας στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης. Ο δεύτερος σχετίζονταν με την απονομή του 22ου βραβείου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο ζεύγος Στυλιανού και Αγγελικής Ζερβούδη. Και ο τρίτος σχετίζονταν με τον έρανο για την ολοκλήρωση των εργασιών στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Οίκου Ευγηρίας στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

«Το είπαν και το έκαναν ο Στυλιανός και η Αγγελική», μου λέει ένα από τα ηγετικά στελέχη του Οίκου Ευγηρίας την ώρα που οι τιμώμενοι παρέδιδαν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και στον διευθυντή του Οίκου Ευγηρίας, Επίσκοπο Φασιανής, κ. Αντώνιο την μεγάλη τους δωρεά.

Το ζεύγος Ζερβούδη, όπως ανέφερε ο συνομιλητής μου δεν αρκέστηκε μόνο με την προσωπική δωρεά, αλλά ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν συγγενείς, φίλους και συνεργάτες να παραστούν στο δείπνο και να προσφέρουν τον οβολό τους.

Το εν λόγω δείπνο ήταν «sold -out» με συνέπεια πολλοί που επέλεξαν να κλείσουν τις θέσεις τους την τελευταία στιγμή να μην μπορέσουν να παραστούν.

Ερωτηθείς για την δωρεά του ζεύγους ο Επίσκοπος Φασιανής αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό σεβόμενος την επιθυμία των δωρητών. Πλην όμως επεσήμανε ότι το φετινό δείπνο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ τόσο ως προς την συμμετοχή, όσο και ως προς τις συνεισφορές.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι κ.κ. Ευστάθιος Βαλιώτης, Αγγελικό Ζερβούδη, Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριος, Στυλιανός Ζερβούδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα έσοδα από το δείπνο και από το λεύκωμα, σε συνδυασμό με την δωρεά των τιμωμένων και τις συνεισφορές πριν και μετά το δείπνο ανήλθαν στις $475.000 και ο Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος τις χαρακτήρισε ρεκόρ για τα δεδομένα των δύο τουλάχιστον τελευταίων δεκαετιών.

Επωφελούμενος της ευκαιρίας ο Επίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Σπύρο Δρογκάρη και τον Στηβ Τενέδιο, καθώς επίσης και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του δείπνου.

Στο δείπνο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριος, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Η Αγγελική Ζερβούδης και ο Στυλιανός ενώ προσφέρουν την δωρεά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Ευθαλία Κατού, ενώ εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής μίλησαν οι συμπρόεδροι Σπύρος Δρογκάρης και Στηβ Τενέδιος, οι οποίοι συγχάρηκαν τους τιμώμενους και αναφώνησαν «Αξιοι».

Η Αγγελική Ζερβούδη μίλησε στα αγγλικά και ο Στυλιανός στα ελληνικά. Αν και οι ομιλίες τους διέφεραν ως προς το περιεχόμενο, εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στον ρόλο της οικογένειας και των γονέων του Στυλιανού, αειμνήστους Κώστα και Νίκη Ζερβούδη, οι οποίοι τους γαλούχησαν με τις αρετές της φυλής μας και με το φιλότιμο, την φιλαλληλία και την ευσπλαχνία.

Ο κ. Ζερβούδης επεσήμανε ότι με την Αγγελική είναι μαζί για 55 χρόνια, ότι διανύουν το 51 έτος του έγγαμου βίου και δώδεκα φορές πανευτυχείς παππούδες.

Το τραπέζι των επισήμων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Το αγαπάτε αλλήλους» δεν είναι απλά και μόνο ένα ρητό, αλλά μια στάση και πράξη ζωής για μένα, την Αγγελική και την οικογένειά μας. Θα  συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε τον Οίκο Ευγηρίας για να εκπληρώσει την αποστολή του», επεσήμανε με έκδηλη την συγκίνηση ο κ. Στυλιανός Ζερβούδης.

«Αγαπητέ Στέλιο μερικοί άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων και άλλοι είναι άνθρωποι των έργων» επεσήμανε κατά την διάρκεια της προσφώνησής του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, υπενθυμίζοντας στο ακροατήριο ότι οι τιμώμενοι είναι άνθρωποι της προσφοράς.

«Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ελπιδοφόρος υπενθυμίζοντας στους συνδαιτυμόνες το χρέος τους να στηρίξουν τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ.

Στο βήμα ο Στήβ Τενέδιος, ο οποίος προλόγισε το ζεύγος Στυλιανού και Αγγελικής Ζερβούδη και δίπλ του η κ. Ευθαλία Κατού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Galaxy Contracting Corp»

Οι τιμώμενοι, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ιδρυτές του ομίλου «Galaxy Contracting Corp».

Ο όμιλος «Galaxy Contracting Corp» ιδρύθηκε το 1981 και σήμερα εν έτη 2023 έχει δύο εταιρείες την «Galaxy G.C. Group», η οποία δρα ως γενικός εργολάβος και την «Galaxy General Contracting Corp.», η οποία ασχολείται με την ανέγερση και αξιοποίηση των ακινήτων της εταιρείας.

Οι εταιρείες του ομίλου αναλαμβάνουν έργα του ιδιωτικού και του δημοσίου δικαίου και η «Galaxy G.C. Group» θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους εταίρους του Δήμου της Νέας Υόρκης στην προσπάθεια για την δημιουργία διαμερισμάτων με προσιτό ενοίκιο για τις οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Αρκετά από τα μεγάλα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες και οργανισμούς «NYC Department of Housing Preservation and Development (HPD)», «NYC Housing Development Corporation (HDC)», και «Community Preservation Corporation (CPC)».

Κατάμεστη η επιβλητική αίθουσα του “Metropolitan Club” στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα έργα της εταιρείας έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση αρκετών υποβαθμισμένων περιοχών του Μανχάταν, του Μπρονξ, του Κουίνς και του Μπρούκλιν. Περιττό να αναφέρουμε ότι η κορυφογραμμή των πολυώροφων κτιρίων του Μανχάταν φέρει και την υπογραφή του ομίλου «Galaxy G.C. Group», του «Γαλαξία» του κ. Ζερβούδη.

Εξ άλλου δεν ήταν διόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμος της Νέας Υόρκης συμπεριέλαβε τη «Galaxy G.C. Group» στις τρεις εργολαβικές εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «New York’s Build it Back Program» για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε προκαλέσει ο καταστροφικός τυφώνας «Sandy» τον Οκτώβριο του 2012.

Πολλά από τα έργα του ομίλου έχουν βραβευτεί. Ιδιαίτερη θέση μεταξύ των βραβευθέντων κατέχει το συγκρότημα «Coney Island Commons» το οποίο ανεγέρθηκε το 2013 και το 2014 απέσπασε τρία βραβεία.

Ο διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερ, Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πρόκειται για βραβείο καλύτερου κτιρίου «2014 Building Brooklyn Award», το βραβείο καλύτερης ενεργειακής απόδοσης «2014 National Grid Energy Efficiency Award» και το πολιτειακό βραβείο «2014 NYSAFAH Award for Excellence for Project of the Year».

Ο Στυλιανός και η Αγγελική Ζερβούδη είναι ευεργέτες της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ, της ελληνικής παιδείας, της Εκκλησίας και πλείστων ευαγών ιδρυμάτων της ομογένειας και της Χίου και έχουν βραβευτεί για την προσφορά τους τόσο από την ομογένεια, όσο και από την αμερικανική συμπολιτεία.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Νέα

Γ.Μαλαφής: «Δεν ζητήσαμε εμείς την αύξηση των 5 ευρώ στα τέλη λιμανιών» (vid)

Στην απροειδοποίητη επιβάρυνση των 5 ευρώ στα τέλη των λιμανιών των νησιών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος...

«Πληρώνω περισσότερα από την αξία των χωραφιών»

Σοβαρά λάθη στην καταγραφή των ακινήτων στο Κτηματολόγιο καταγγέλλει συμπολίτισσα επικοινωνώντας με την «Πατρίδα». Η συμπολίτισσα...

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με τη νέα σύνθεση της...